Schermen

Cursus

De 5-weekse schermcursus wordt gegeven op het wapen degen. De keus hiervoor is dat degenschermen het dichtst bij het oorspronkelijke duel is gebleven en daardoor het meest geschikt is voor een korte introductie cursus. De lessen bestaan uit een warming up gevolgd door voetenwerk waarna het grootste deel van iedere les zal zijn geweid aan handelingen met het wapen. Deze zullen in een logische volgorde van offensieve en defensieve  handelingen worden aangeboden. Dit geheel wordt in de laatste les afgesloten met een toernooitje waar de cursisten het geleerde in de praktijk kunnen brengen.  

G.S.S.V. Donar 1881

Iemand over de kling jagen, aan je degen rijgen of lekprikken, het kan allemaal! Nou ja, spreekwoordelijk dan hé… Naast schermen organiseren we regelmatig filmavonden en hebben we een maandelijkse borrel. Heb je altijd al willen schermen, schroom niet en kom langs bij onze prachtige vereniging.

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.S.V. Donar 1881.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.