Skydive


Cursus

Wel eens van gedroomd, maar toch met beide beentjes op de grond gebleven? Dit is je kans! Skydive Hoogeveen organiseert in samenwerking met de ACLO een (of twee) keer een cursus, waarbij je vanaf de eerste sprong alleen uit een vliegtuig springt!

Neem voor het inschrijven alle informatie en voorwaarden hier onder goed door!

Opleiding

De opleiding ziet er als volgt uit: In een ontspannen sfeer wordt er gedurende 1 informatieavond veel aandacht besteed aan de parachute en aan alle procedures en theorie, zoals de afsprong, het sturen en de landing. (de zogenaamde grondopleiding).

Deze cursus wordt meestal in het voorjaar (periode 4A of 4B) gegeven. (Let op: dit kan dus per jaar verschillen!)

Periode 4A 2021-2022 eerste moment
Theorie: Vrijdag 29 april, aanvang 19.00 @Skydive Hoogeveen
Praktijk/sprong: 30 april, aanvang 9.00 @Skydive Hoogeveen

Periode 4A 2021-2022 tweede moment

Theorie: Vrijdag 3 juni, aanvang 19.00 @Skydive Hoogeveen
Praktijk/sprong: 4 juni, aanvang 9.00 @Skydive Hoogeveen

Springweekend

Het springweekend staat helemaal in het teken van je eerste sprong. Bij deze eerste sprong, vanaf ruim 1.000 meter hoogte, wordt je parachute na ± 3 seconden vrije val geopend door de staticline, die aan het vliegtuig is vastgehaakt (bekend van de vele oorlogfilms). Hangend aan je parachute breng je zelfstandig de oefeningen in praktijk, kun je bijkomen van de adrenalinerush en natuurlijk genieten van het geweldige uitzicht. Terug op de grond geniet je zeker nog uren van deze grandioze ervaring.

Kosten

De volledige opleiding kost 195,- euro (normaal €285,00). Dit is inclusief, grondopleiding, vervoer van/naar het station van Hoogeveen, professionele begeleiding, materiaalhuur, vlucht, WA-verzekering, logboek en het vouwen van de parachute na sprong. Let op, deze kosten dienen maximaal 3 dagen voor start van de cursus betaald te worden bij de informatiebalie van het sportcentrum. Hierna komt de deelname te vervallen wanneer dit niet is betaald.

Voorwaarden:

  • Alleen actieve studenten/ACLO kaart houders.
  • Minimaal 16 jaar oud (indien je 16 of 17 jaar oud bent, heb je toestemming nodig van je ouders/wettelijk vertegenwoordiger)
  • Maximaal 95 kg.
  • Het spreken van de Nederlandse taal
  • In het bezit van een geldige medische verklaring, verkrijgbaar bij huisarts (of SMA). Deze moet uiterlijk de 2e theorieavond ingeleverd worden. Let op: Een huisarts doet dit vaak tegen normaal tarief, een SMA is echter prijzig!
  • Bij stoppen wegens overmacht maximaal 75e retour. Na afronden grondopleiding maximaal 50e retour. Na afronden complete opleiding geen restitutie mogelijk.
  • Indien wegens overmacht niet aanwezig op de originele springdag moet er binnen 3 maanden na het voltooien van de grondopleiding gesprongen worden. Wanneer dit niet gedaan wordt, vervalt het recht op het maken van een sprong.

Wanneer je deze cursus wilt volgen kun je je via de cursusinschrijvingen inschrijven. Ook is het mogelijk om deel te nemen door een mail te sturen naar cs@aclosport.nl, de deadline om aan te melden voor 2021-2022 is op 20 april voor het eerste cursusmoment en op 23 mei voor het tweede cursusmoment.

Wat nou als ik meer wil?

Na deze sprong moet je op eigen gelegenheid nog vier sprongen doen om je brevet te halen en jezelf sportparachutist te mogen noemen! Hiermee kun je dezelfde dag nog aan de slag. Daarna kun je nog zo vaak springen als je wilt en zelfs volledig leren vrije vallen bij Skydive Hoogeveen. Houd er rekening mee dat het behalen van een brevet, dit extra kosten met zich meebrengt bovenop de €150,- voor de grondopleiding en de eerste sprong.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.