Systema

Cursus

Systema is een combinatie van oude Russische zelfverdedigings- en gezondheidsvormen gekoppeld aan moderne wetenschappelijke inzichten. In systema gaan we er van uit dat slechts het kennen van onze eigen mogelijkheden en beperkingen niet voldoende is. Het gaat er om dat we optimaal gebruik kunnen maken van onze mogelijkheden in situaties die door ons als bedreigend worden ervaren. Tevens is het van belang dat we onze beperkingen in een dergelijke situatie leren neutraliseren. Systema biedt daarmee ook handvatten om adequaat te leren omgaan met angst en stress die het dagelijks leven met zich mee brengt.

Concreet zal in de cursus o.a. aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen: Awareness training, psychologie van een confrontatie, oefeningen voor gezondheid en fysieke conditie. Deze ‘drills’ leren je te ontspannen onder welke omstandigheid dan ook. Het is een effectieve zelfverdedigingtechniek die je niet zult vergeten. Je leert controletechnieken om bijvoorbeeld een handtastelijke dronkaard jouw mening duidelijk te maken zonder dat je deze ernstig beschadigt. Ook leer je omgaan met verdediging tegen meerdere tegenstanders.

Mattekloppers

Bij de Mattekloppers worden twee budo-sporten onderwezen: Judo en Jiu Jitsu; en de Russische vechtkunst Systema. Naast de trainingen zijn er veel stage’s, borrels, feesten en andere activiteiten. Hopelijk mogen we jou ook een keer op de Dojo-mat begroeten!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.B.V. de Mattekloppers.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.