Ultimate Frisbee

Cursus

Ultimate Frisbee is een spectaculaire teamsport die in gemengde teams en zonder scheidsrechter gespeeld wordt. Het doel van de sport is om de frisbee in de ‘eindzone’ van de tegenstander te vangen en zo een punt te scoren, zonder dat de schijf onderweg onderschept wordt. Omdat het niet is toegestaan om met de frisbee in de hand te lopen of door fysiek contact te veroveren, is het van belang om door slim te bewegen vrij te komen.

In Groningen valt Ultimate Frisbee te beoefenen bij de vereniging Gronical Dizziness. Hier kan zowel op laag recreatief niveau als op hoog niveau gespeeld worden. De vereniging bestaat in meerderheid uit Nederlanders, maar heeft ook veel buitenlandse leden. Er wordt regelmatig aan binnen- en buitenlandse toernooien deelgenomen.

Dankzij de ‘scheidsrechterloosheid’ van Ultimate Frisbee verloopt de sport, hoewel intensief beoefend, altijd eerlijk en sportief. Hoe dit mogelijk is? Kom en ervaar het zelf bij Gronical Dizziness.

Geïnteresseerd? Kijk eens op de website, Instagram of Facebook!

 

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.