Yoga

Groepsles

Ondanks dat yoga steeds populairder wordt, zijn er toch een aantal misverstanden over wat het nu precies is. Sommige mensen denken bij het woord yoga aan ‘op je hoofd staan’, ‘een soort gymnastiekoefeningen’, of ze denken dat yoga zweverig is. Maar yoga is allesbehalve dat. Sterker nog: het zorgt er juist voor dat je stevig met beide benen op de grond komt te staan. Via beweging en meditatie word je namelijk op een diep niveau met jezelf geconfronteerd: want yoga helpt je bewust te worden.

Yoga is toegankelijk voor jong en oud, dik en dun en stijf en soepel. Dit komt doordat de houdingen en ademhalingstechnieken op elk niveau en praktisch overal toepasbaar zijn.

Cursus

In deze cursus  leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om een yoga les met vertrouwen te volgen. Je maakt kennis met de basishoudingen en wat de rol is van de ademhaling tijdens yoga. Deze cursus zal je voldoende kennis over je lichaam/houdingen geven en  je zult het vertrouwen krijgen om deel te nemen aan de reguliere lessen. Ook kijken we naar de oorsprong en verschillende stijlen van yoga die in de ACLO lessen aan bod komen.

Wat betreft de basishoudingen kijken we naar de staande poses, voor- en achterwaartse buigingen en draaiingen. Ook kijken we naar verschillende variaties en uitvoeringen van de zonnegroet. Een grote focus ligt op de correcte uitvoering van de houdingen en ook om onze houding in het dagelijkse leven te verbeteren.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.