Zwemmen

Open uur

Op het open uur zwemmen bepaal je zelf het tempo, de duur en de intensiteit van je training. Deze vorm van zwemmen is uitermate geschikt voor de recreatieve zwemmer die lekker baantjes wil trekken.

Cursus

Er zijn twee verschillende zwemcursussen.

Zwemmen diploma A
De cursus diplomazwemmen is speciaal bedoeld voor (buitenlandse) studenten die helemaal niet kunnen zwemmen en geen A-diploma hebben. Indien de cursus goed doorlopen wordt zal de cursist na afloop kunnen afzwemmen voor zijn of haar A-diploma. De zwemcursus wordt twee keer per jaar (inschrijving in cursusperiode 1A en 3A) aangeboden door de ACLO en duurt ten minste 1 jaar. Twee maal per jaar is er een mogelijkheid om een zwemdiploma te halen, vlak na de kerstvakantie en vlak voor de zomervakantie.Voor vragen over het diploma zwemmen kan men contact op nemen met de ACLO.

Let op: voor de cursus Zwemmen diploma A wordt een eigen bijdrage van €100,- gevraagd. Deze kun je dus niet terugclaimen aan het einde van de cursus. De bijdrage van €100,- dien je te betalen voor aanvang van de cursus. Dit kan bij de balie van het Sportcentrum.

Zwemmen techniek (Swimming freestyle)
Veel mensen hebben na het behalen van hun A en B-zwemdiploma weinig of geen les meer gehad in de zwemslagen. Vooral de borstcrawl is een techniek die veel zwemmers niet of nauwelijks beheersen. Hoewel er in deze cursus ook aandacht zal worden geschonken aan de schoolslag en rugcrawl, zal het accent van deze cursus liggen op het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. Daarmee is de cursus dus bedoeld voor beginners, maar zwemdiploma A is verplicht. Afhankelijk van het niveau van de cursisten maken we een begin met de keerpunten en duiken. Voor de cursus is een zwembrilletje en een zwemdiploma verplicht!

Let op! De zwemcursussen worden aangeboden door de ACLO en zijn dus niet te behalen bij studentenzwemvereniging G.S.Z.V. De Golfbreker!

G.S.Z.V. De Golfbreker

G.S.Z.V. De Golfbreker is dé studenten zwemvereniging in Groningen. We staan aan de top van studenten zwemmend Nederland en strijden elk jaar weer voor het kampioenschap. Naast zwemmen is er ruim de aandacht voor andere activiteiten. Zo hebben wij met regelmaat borrels, worden er activiteiten georganiseerd en doen wij ieder jaar weer mee aan de Batavierenrace. Gezelligheid en sportiviteit staat bij ons voorop. Wil jij je zwemcarrière starten of voortzetten? Of ben jij gewoon op zoek naar een gezellige groep mensen? Dan is G.S.Z.V. De Golfbreker wat voor jou!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.Z.V. De Golfbreker.

Locaties

  • Willem-Alexander Sportcentrum (WAS)
    Zernikeplein 17
    9747 AS Groningen
Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.