Open menu

Cursussen

De ACLO biedt in verschillende sporten cursussen aan om sporters kennis te laten maken met een sport. De cursussen worden gegeven op beginners niveau en zijn gratis, tenzij anders wordt aangegeven. Je betaalt wel een borg van €10,-, maar deze krijg je terug als je minimaal 80% van de keren aanwezig bent geweest bij de cursus. Voor cursussen moet je je inschrijven via MyACLO.

Elke periode worden er andere cursussen aangeboden. Voor elke cursusperiode zijn er inschrijfdeadlines waar je rekening mee moet houden als je een cursus wil doen. Het is niet mogelijk om buiten deze deadlines deel te nemen aan een cursus.

Je vindt ons huidig cursusrooster hier.

Procedure cursusinschrijving

 1. Online inschrijven
  Je kunt je online inschrijven voor cursussen in MyACLO onder ‘Inschrijvingen’, dit kan vanaf drie weken voor het begin van een nieuwe cursusperiode. De inschrijfperiode duurt twee weken. Het is mogelijk om je voor meer dan één cursus in te schrijven.
 2. Loting
  Als er meer inschrijvingen dan plaatsen zijn voor een cursus vindt er een loting plaats waarna alle inschrijvers een e-mail ontvangen of zij zijn ingeloot voor de cursus of niet. Het is mogelijk om je als koppel in te schrijven voor een cursus, er vindt dan een gewogen loting plaats.
 3. Borgbetaling
  Als je bent ingeloot voor een cursus kun je gedurende drie dagen de borg of kosten voor de cursus betalen aan de balie van het Sportcentrum tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Pas als je borg hebt betaald is je plaats in de cursus gegarandeerd!
 4. Na-inschrijving
  Als er na de borgbetalingstermijn nog plaatsen over zijn voor een cursus, kun je je in MyACLO na-inschrijven voor een cursus. Na-inschrijving is mogelijk tot 16.00 uur vóór de dag van de start van de cursus. Nadat je je hebt ingeschreven, heb je een uur de tijd om je borg te betalen (online of bij de balie van het Sportcentrum). Wanneer je de borg niet op tijd betaalt vervalt je inschrijving. In de na-inschrijving geldt vol=vol.
 5. Borgtegoed
  Als je 80% van de cursuslessen aanwezig bent geweest, kun je je borg via MyACLO terugvordenen. Dit wordt dan genoteerd als tegoed op je MyACLO-account. Je kunt je borgtegoed dan gebruiken om online je borg te betalen voor een nieuwe cursus, of contant ophalen bij de balie van het Sportcentrum (dit kan niet bij ACLO Station!). Terugstorten op je bankrekening is niet mogelijk.

Let op:

 • Wanneer je lessen niet kunt bijwonen door colleges, werk en andere verplichtingen heb je geen recht op borgteruggave.
 • Als er lessen uitvallen, tellen deze niet mee voor je 80% aanwezigheid.
 • Als je je borgtegoed 15 maanden niet hebt gebruikt of opgehaald komt deze te vervallen.
 • Als je zelf niet in de mogelijkheid bent om je borg op te halen, dan kun je iemand machtigen. Deze persoon heeft twee dingen nodig: De kopie van een mail waarin jij als ‘borghouder’ bevestigt dat hij/zij (met naam en toenaam genoemd) gemachtigd is jouw borg op te halen en een kopie van jouw identiteitskaart met handtekening.

SPR
Leden van SPR kunnen niet meedoen met de (voor)inschijving. De balie van het Sportcentrum zal hierop toezicht houden bij de borgbetaling. Tijdens de na-inschijving kunnen SPR-leden wel meedoen.

 

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.