Protocollen ACLO Sportcentrum Openingstijden zomervakantie
Open menu

Krachtsport (ACLO Power Station)

Om te mogen sporten in het Power Station moet je in het bezit zijn van een ´Power-aantekening’. Dit kan door het volgen van een Power-introductie of Power cursus. Met deze aantekening kun je een Power Card aanschaffen. Wanneer je al een Power Card bezit, hoeft dit niet meer. Met een Power Card kun je sporten in Power Station en in de fitness ruimte op het sportcentrum.

Proces:

  1. Schaf een ACLO kaart €59,95 aan via de infobalie of met iDEAL in MyAclo.
  2. Log in bij MyACLO, ga naar ‘Reserveren’ en schrijf je in voor een “krachtsport intro” (de Powercheck) of de Powercursus (“krachtsport”). Benieuwd voor welke van de twee jij je op moet geven? Lees de informatie hieronder goed door.
  3. Zodra je je Power-aantekening hebt, kun je een Power Card kopen bij de balie van het Sportcentrum of bij ACLO Station.

Krachttraining bij Power Station

Het Power Station in de binnenstad is 180m2 groot en ingericht voor krachtsport doeleinden: je vindt er Platforms, Squatkooien, Cablestations, Barbells, Dumbells, geijkte schijven tot 25kg, Bumper plates, Specialty bars, Bands en nog een aantal van de belangrijkste machines. Hier zijn geen cardio-apparaten te vinden. Om op te warmen kun je wel gebruik maken van het gratis Cardioplaza bij ACLO Station.

Als je van plan bent om te trainen bij Power Station is het goed om eerst te kijken naar jouw doelen en behoeften. Als je doel is om groter, sterker of explosiever te worden en je bent op zoek bent naar veel vrije gewichten dan ben je bij het Power Station aan het juiste adres.

Om te mogen trainen in het Powerstation moet je in staat zijn de drie belangrijkste oefeningen van het powerliften veilig uit te voeren (squat, bench en deadlift). Dit zal getest worden tijdens de Power Check. Op deze manier kan de toezichthouder zien dat jij veilig met het materiaal kan omgaan en je toegang verlenen tot Power Station. Kan je veilig squatten, bench pressen en deadliften, krijg je een Power aantekening zodat je een Power Card aan kunt schaffen. Vervolgens kun je bij het Power Station terecht voor jouw krachttraining.

Mocht je geen ervaring hebben, of niet precies weten hoe je moet omgaan met de vrije gewichten, dan adviseren we jou de krachtsportcursus (Power cursus) van twee weken te doen. In deze  spoedcursus zal je begeleid worden zodat je goed en verantwoord aan de slag kan gaan bij Power Station. Aan het einde zal opnieuw bepaald worden of je in staat bent om veilig, zelfstandig de squat, bench press en deadlift uit te voeren.

Powercheck

Bij de powercheck wordt gekeken of jij in staat bent om veilig zonder begeleiding te trainen in het ACLO Powerstation. Deze check is nodig omdat de manier van trainen waar het Powerstation voor ingericht een bepaalde mate van vaardigheid vraagt om veilig en blessurevrij te kunnen trainen.

De check gaat als volgt: je haalt een tijdelijke toegangskaart bij de balie van ACLO Station, je gaat het Powerstation in en kleedt je om als je je sportkleding nog niet aan hebt. Dan meld je je bij de supervisor van het Powerstation. De supervisor vertelt je vanaf dan wat je moet doen. De supervisor laat je een squat, een bench press en een deadlift uitvoeren en zal daarbij jouw vaardigheid daarin kritisch beoordelen. Daarna vertelt de supervisor je of je je Poweraantekening krijgt of dat je je vaardigheid nog meer moet ontwikkelen.

Powercursus

Tijdens de Power Intro kun je je techniek bij de oefeningen squat, bench press en deadlift verbeteren met als doel de Power-aantekening verkrijgen. Je zal twee weken, op de dinsdagavond anderhalf uur hiermee bezig zijn onder begeleiding van een ervaren Powerlifter van Northside Barbell. Aan het einde zal gekeken worden of je klaar bent om veilig zelfstandig te trainen in het Power Station.

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.