Open menu

Cursussen

De ACLO biedt in verschillende sporten cursussen aan om sporters kennis te laten maken met een sport. De cursussen worden gegeven op beginners niveau en zijn gratis, tenzij anders wordt aangegeven.

Let op! Voor cursussen moet je bij 80% van de lessen aanwezig zijn. Als dit niet het geval is, wordt je account tijdelijk geblokkeerd totdat je de boete van 10 euro hebt betaald aan de balie van het sportcentrum. Als je door colleges, werk en andere verplichtingen de lessen niet kunt bijwonen, heb je geen recht op annulering.

Benieuwd naar het cursusaanbod? Op de pagina Sportoverzicht kun je alle sporten vinden die gedurende het jaar worden aangeboden.

Let op:

 • Wanneer je lessen niet kunt bijwonen door colleges, werk en andere verplichtingen heb je geen recht op verzuim.
 • Als er lessen uitvallen, tellen deze niet mee voor je 80% aanwezigheid.
 • Het is mogelijk om de cursus te annuleren tot max 2 dagen voordat de eerste training van de cursus begint. Hierna is het niet  meer mogelijk om te annuleren.
 • Het annuleren van een les is niet mogelijk. Bij afwezigheid zal de trainer/ het systeem dit registreren.
 • Leden van SPR kunnen alleen meedoen met de na-inschrijving.

Inschrijving

Elke periode worden er andere cursussen aangeboden. Voor elke cursusperiode zijn er inschrijfdeadlines waar je rekening mee moet houden als je een cursus wil doen. Het is niet mogelijk om buiten deze deadlines deel te nemen aan een cursus. Voor cursussen moet je je inschrijven via de ACLO app of door in te loggen op de website.

Je vindt ons huidig cursusrooster hier.

Procedure cursusinschrijving

 1. Online inschrijven
  Je kunt je online inschrijven voor cursussen in de ACLO app. Ga naar shop en klik op de cursus die je wilt volgen. Je kan je aanmelden voor maximaal drie cursussen, hierbij kan je een prioriteit aangeven. Aanmelden kan vanaf drie weken voor het begin van een nieuwe cursusperiode. De inschrijfperiode duurt twee weken.
 2. Loting
  Als er meer inschrijvingen dan plaatsen zijn voor een cursus, vindt er een loting plaats. Na de loting ontvangen alle inschrijvers een e-mail of zij zijn ingeloot voor de cursus of niet.
 3. Bevestiging
  Als je bent ingeloot voor een cursus kun je gedurende drie dagen je inschrijving bevestigen (tot woensdag avond 23:59). Dit kan online via de ACLO app of via de website. Pas als je de inschrijving bevestigd hebt, is je plaats in de cursus gegarandeerd! Het weigeren of accepteren van een cursusplek kan gedaan worden via proefiel -> raffles.
 4. Na-inschrijving
  Als er na de bevestigingstermijn nog plaatsen over zijn voor een cursus, kun je je in de ACLO app na-inschrijven voor een cursus. Deze gaan open op 09:00 uur op donderdagen na de deadline van de voorinschrijvingen. Na-inschrijving is mogelijk tot 16.00 uur vóór de dag van de start van de cursus. In de na-inschrijving geldt vol=vol
 5. Annuleren
  Het is mogelijk om een cursus te annuleren tot maximaal twee dagen voor het begin van de eerste les van de cursus. Het annuleren van 1 les is niet mogelijk. Het systeem of de trainer zal registeren dat je niet aanwezig bent en er zal een e-mail met een waarschuwing worden verstuurd.
 6. Controlesysteem
  Indien je geen 80% van de cursuslessen aanwezig bent, zal jouw ACLO abonnement voor een periode van twee weken geblokkeerd worden of totdat er een boete van 10 euro is betaald.

 

 

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.