Aangepast rooster 19-05 & 20-05
Open menu

Cursussen

De ACLO biedt in verschillende sporten cursussen aan om sporters kennis te laten maken met een sport. De cursussen worden gegeven op beginners niveau en zijn gratis, tenzij anders wordt aangegeven. Je betaalt wel een bijdrage van €10,-, indien het niet lukt om minstens 80% van de keren aanwezig te zijn bij de cursus. Benieuwd naar het cursusaanbod? Op de pagina Sportoverzicht kun je alle sporten vinden die gedurende het jaar worden aangeboden.

Let op:

 • Kun je niet 80% aanwezig zijn i.v.m. Covid-19 gerelateerde klachten of omstandigheden, blijf dan thuis en neem contact op met het Dagelijks Bestuur.
 • Wanneer je lessen niet kunt bijwonen door colleges, werk en andere verplichtingen heb je geen recht op verzuim.
 • Als er lessen uitvallen, tellen deze niet mee voor je 80% aanwezigheid.
 • Leden van SPR kunnen alleen meedoen met de na-inschrijving.

Inschrijving

Elke periode worden er andere cursussen aangeboden. Voor elke cursusperiode zijn er inschrijfdeadlines waar je rekening mee moet houden als je een cursus wil doen. Het is niet mogelijk om buiten deze deadlines deel te nemen aan een cursus. Voor cursussen moet je je inschrijven via MyACLO.

Je vindt ons huidig cursusrooster hier.

Procedure cursusinschrijving

 1. Online inschrijven
  Je kunt je online inschrijven voor cursussen in MyACLO. Ga naar enrollment, klik op unfilled enrollment en klik hier op de cursus die je wilt volgen. Dit kan vanaf drie weken voor het begin van een nieuwe cursusperiode. De inschrijfperiode duurt twee weken. Het is mogelijk om je voor meer dan één cursus in te schrijven.
 2. Loting
  Als er meer inschrijvingen dan plaatsen zijn voor een cursus vindt er een loting plaats waarna alle inschrijvers een e-mail ontvangen of zij zijn ingeloot voor de cursus of niet.
 3. Bevestiging
  Als je bent ingeloot voor een cursus kun je gedurende drie dagen je inschrijving bevestigen. Dit kan online via MyACLO. Pas als je de inschrijving bevestigd hebt, is je plaats in de cursus gegarandeerd!
 4. Na-inschrijving
  Als er na de bevestigingstermijn nog plaatsen over zijn voor een cursus, kun je je in MyACLO na-inschrijven voor een cursus. Deze gaan open op 08:00 uur op donderdagen na de deadline van de voorinschrijvingen. Na-inschrijving is mogelijk tot 16.00 uur vóór de dag van de start van de cursus. In de na-inschrijving geldt vol=vol.
 5. Controlesysteem
  Indien je geen 80% van de cursuslessen aanwezig bent, zal je account geblokkeerd worden. Je account kan gedeblokkeerd worden door een bijdrage van €10,- te betalen.

Het cancellen van een cursus kan tot max 2 dagen voor de start van de eerste les.

 

 

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.