Lesuitval 29/06 Bootcamp indoor (09:00), Fit boxing (10:00) & HIIT (11:00)
Open menu

Krachtsport (ACLO Power Station)

Om te mogen sporten in het Power Station moet je in het bezit zijn van een ´Power-aantekening’. Dit kan door het volgen van een Power-introductie of Power cursus. Met deze aantekening kun je een Power Card aanschaffen. Wanneer je al een Power Card bezit, hoeft dit niet meer. Met een Power Card kun je sporten in het Power Station in ACLO Station.

Proces:

  1. Schaf een ACLO kaart (€59,95) en een ACLO Fitness Card (€65) aan via de infobalie of in MyACLO or the My ACLO Sports app.
  2. Log in bij MyACLO, ga naar ‘Schedule’ en schrijf je in voor de ‘power check-intro’.
  3. Zodra je je Power-aantekening hebt, kun je een Power Card (kosteloos) halen bij de balie van het Sportcentrum of bij ACLO Station.

Krachttraining bij Power Station

Het Power Station in de binnenstad is 180m2 groot en ingericht voor krachtsport doeleinden: je vindt er Platforms, Squatkooien, Cablestations, Barbells, Dumbells, geijkte schijven tot 25kg, Bumper plates, Specialty bars, Bands en nog een aantal van de belangrijkste machines. Hier zijn geen cardio-apparaten te vinden. Om op te warmen kun je wel gebruik maken van het gratis Cardioplaza bij ACLO Station.

Als je van plan bent om te trainen bij Power Station, is het goed om eerst te kijken naar jouw doelen en behoeften. Als je doel is om groter, sterker of explosiever te worden en je bent op zoek bent naar veel vrije gewichten, dan ben je bij het Power Station aan het juiste adres.

Om te mogen trainen in het Powerstation moet je in staat zijn de drie belangrijkste oefeningen van het powerliften veilig uit te voeren (squat, bench en deadlift). Dit zal getest worden tijdens de Power Check. Op deze manier kan de toezichthouder zien dat jij veilig met het materiaal kan omgaan en je zo toegang verlenen tot Power Station. Kan je veilig squaten, bench pressen en deadliften, dan krijg je een Power aantekening zodat je een Power Card kunt krijgen. Vervolgens kun je bij het Power Station terecht voor jouw krachttraining.

Powercheck

Bij de powercheck wordt gekeken of jij in staat bent om veilig en zonder begeleiding te trainen in het ACLO Powerstation. Deze check is nodig omdat de manier van trainen waar het Powerstation voor ingericht is een bepaalde mate van vaardigheid vraagt om veilig en blessurevrij te kunnen trainen.

De check gaat als volgt: je haalt een tijdelijke toegangskaart bij de balie van ACLO Station, daarna meld je je bij de supervisor van het Powerstation. De supervisor vertelt je vanaf dan wat je moet doen. De supervisor laat je een squat, een bench press en een deadlift uitvoeren en zal daarbij jouw vaardigheid daarin kritisch beoordelen. Daarna vertelt de supervisor je of je je Poweraantekening krijgt of dat je je vaardigheid nog meer moet ontwikkelen.

Private: Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.