Klimmen

Open uur

Na een cursus klimmen, of als je ergens anders goed hebt leren zekeren, kun je op het open uur onder begeleiding van een gekwalificeerde docent gebruik maken van de klimmuur en de boulderwand op het Sportcentrum. Als je niet goed kunt zekeren moet je eerst een cursus volgen!

Voor het huren van klimschoenen wordt €1,- berekend, je kunt een strippenkaart aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum. De strippenkaarten zijn verkrijgbaar in €5,- en €10,-.

Cursus

Deze beginnerscursus legt het accent op veiligheid. Het aanleren van het “zekeren”, het leggen van knopen en de omgang met het materiaal blijven het belangrijkste. Uiteraard krijgt de klimtechniek de nodige aandacht. Deze snuffelcursus heeft niets te doen met bergsport, maar is puur gericht op de volwaardige en snel groeiende sport “sportklimmen”.

Benodigdheden: strakke sportkleding en gymschoenen (liefst iets te klein). BELANGRIJK: de eerste twee lessen zijn verplicht! Bij afwezigheid bij een van deze lessen, kan de cursus niet worden voortgezet. 

Voorklim cursus

Voor gevorderde klimmers wordt in periode 4 vaak een voorklimcursus georganiseerd. Om hieraan mee te kunnen doen moet je de 5b en 5c routes goed kunnen klimmen. Gedurende de cursus zal je een of tweemaal naar Bjoeks gaan (€6,- entreekosten per keer).

Vrij reserveren

Om zelfstandig te mogen klimmen, moet je een muurkaart verkrijgen door lid te worden van GSAC. Voordat je gaat klimmen, dien je je te melden bij de balie van het Sportcentrum.

GSAC

De Groninger Studenten AlpenClub (GSAC) is een supergezellige sportvereniging die zich bezighoudt met bergen: van klimmen tot alpinisme tot wintersport. De GSAC organiseert vele klimweekenden naar het buitenland, trainingen, borrels en feesten. Is dit wat voor jou? Kijk dan op onze website of kom langs bij de, recentelijk uitgebreide, ACLO-klimwand!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging GSAC.

Terug naar sporten

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!