Power Yoga

Groepsles

Power Yoga is een vorm die afgeleid is van de Ashtanga Yoga. Het accent bij deze les ligt op kracht en lenigheid.

De Power Yoga les heeft een vaste lesopbouw en een vaste reeks aan oefeningen. Deze reeks bestaat uit een staande reeks, zittende reeks en afsluitende reeks.

De les begint met zitten in aandacht, Ujiayi (ademhaling), vervolgens warm je, je lichaam op door Surya Namaskar A&B (zonnegroet A&B). Hierna ga je door naar (een gedeelte van) de oefenreeks ‘eerste sessie Ashtanga”. Je eindigt de les met Pranayama (ademhalingstechniek) en ontspanning.

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm, iedereen gaat geconcentreerd mee in de opeenvolging van bewegingen/houdingen. Het begrip Vinyasa (stukje van de zonnegroet) speelt hierin een belangrijke rol. Voor elke beweging is er 1 adem (in of uit) en omdat de asana’s (houdingen) elkaar vloeiend opvolgen ontstaat er een gevoel van een flow. De Power Yoga Flow!

De docent kan differentiaties toepassen zodat studenten die minder gevorderd zijn ook mee kunnen doen.

Locaties

  • Sportcentrum
    Blauwborgje 16
    9747 AC Groningen
    0503638063
Terug naar sporten

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!