Zwemmen

Open uur

Op het open uur zwemmen bepaal je zelf het tempo, de duur en de intensiteit van je training. Deze vorm van zwemmen is uitermate geschikt voor de recreatieve zwemmer die lekker baantjes wil trekken. Daarnaast kun je ook met korting naar de recreatieve uren van de gemeentelijke zwembaden.

Let op! Bij het Willem Alexander Sportcentrum wordt er sinds maandag 7 november 2016 een ticketsysteem gehanteerd voor de groepslessen aquafit en de open uren zwemmen, ter controle van ACLO/SPR Cards en het reguleren van het aantal deelnemers. Voor meer informatie over hoe het ticketsysteem werkt en hoe je kunt reserveren, klik hier.

Cursus

Er zijn twee verschillende zwemcursussen.

Zwemmen diploma A
De cursus diplomazwemmen is speciaal bedoeld voor (buitenlandse) studenten die helemaal niet kunnen zwemmen en geen A-diploma hebben. Indien de cursus goed doorlopen wordt zal de cursist na afloop kunnen afzwemmen voor zijn of haar A-diploma. De zwemcursus wordt twee keer per jaar aangeboden door de ACLO en duurt 20 weken. Je kan je hiervoor inschrijven tijdens de inschrijving voor periode 1a en periode 3a. Voor vragen over het diploma zwemmen kan men contact op nemen met de ACLO.

* De inschrijving voor  zwemmen diploma A in 2017-2018 gaat open in periode 3A.

Let op: voor de cursus Zwemmen diploma A wordt een eigen bijdrage van €100,- gevraagd. Deze kun je dus niet terugclaimen aan het einde van de cursus.

Zwemmen techniek
Veel mensen hebben na het behalen van hun A en B-zwemdiploma weinig of geen les meer gehad in de zwemslagen. Vooral de borstcrawl is een techniek die veel zwemmers niet of nauwelijks beheersen. Hoewel er in deze cursus ook aandacht zal worden geschonken aan de schoolslag en rugcrawl, zal het accent van deze cursus liggen op het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. Daarmee is de cursus dus bedoeld voor beginners, maar zwemdiploma A is verplicht. Afhankelijk van het niveau van de cursisten maken we een begin met de keerpunten en duiken. Voor de cursus is een zwembrilletje en een zwemdiploma verplicht!

G.S.Z.V. De Golfbreker

G.S.Z.V. De Golfbreker is dé studenten zwemvereniging in Groningen. We staan aan de top van studenten zwemmend Nederland en strijden elk jaar weer voor het kampioenschap. Naast zwemmen is er ruim de aandacht voor andere activiteiten. Zo hebben wij met regelmaat borrels, worden er activiteiten georganiseerd en doen wij ieder jaar weer mee aan de Batavierenrace. Gezelligheid en sportiviteit staat bij ons voorop. Wil jij je zwemcarrière starten of voortzetten? Of ben jij gewoon op zoek naar een gezellige groep mensen? Dan is G.S.Z.V. De Golfbreker wat voor jou!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.Z.V. De Golfbreker.

Locaties

  • Willem-Alexander Sportcentrum (WAS)
    Zernikeplein 17
    9747 AS Groningen
Terug naar sporten

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!