Aangepaste openingstijden i.v.m. Pinksteren
Open menu

Algemeen Bestuur

Het Algemeen Bestuur is het orgaan dat toezicht houdt op het Dagelijks Bestuur. Jaarlijks zitten er elf studenten in die twaalf keer per jaar bij elkaar komen om te vergaderen. Het Algemeen Bestuur beslist over belangrijke zaken waar de ACLO mee te maken heeft zoals de urentoekenning en subsidieverdeling voor verenigingen, investeringen in de accommodatie en overige beleidszaken. Het Algemeen Bestuur toetst of het Dagelijks Bestuur van de ACLO de door haar geformuleerde doelstelling haalt en of deze in lijn is met het meerjarenbeleidsplan.

Jaarlijks wisselt het Algemeen Bestuur per 1 september. De sollicitatieprocedure hiervoor start in april. Wil je meer informatie, stuur dan even een mailtje naar secretaris@aclosport.nl. De kracht van het Algemeen Bestuur is haar diversiteit en ervaring. We zijn daarom op zoek naar (ouderejaars) studenten met verschillende achtergronden (bijvoorbeeld actief geweest bij een sportvereniging, studievereniging of HG-/Universiteitsraad) die een affiniteit met sport hebben. Bij voorkeur zit je voor minimaal twee en maximaal drie jaren in het Algemeen Bestuur.

In het kort zijn we op zoek naar:
– Een student van de RUG of HG met een interesse in sport;
– Iemand die het leuk vindt om te discussiëren en beslissen op beleidsmatig niveau;
– Iemand die per maand ongeveer tien uur beschikbaar is;
– Iemand die het leuk vindt om naast de inhoudelijke discussies en vergaderingen ook aanwezig te zijn bij ACLO-activiteiten en borrels.

En wat krijg je ervoor terug:
– De verantwoordelijkheid om bijna 20.000 sporters en 49 verenigingen te vertegenwoordigen;
– (parttime) bestuurservaring bij de grootste studentensportkoepel van Nederland en Europa;
– Een gezellige tijd waarin je veel nieuwe mensen leert kennen.

Het Algemeen Bestuur van de ACLO bestaat in 2017-2018 uit:

Naam:
Kevin Schultinga (voorzitter)
Victor Koster (vicevoorzitter)
Rik Durkstra
Suzan Reesink
Lotte Tenkink
Friederike Renzelmann
Rachel Flach
Ingmar Scholte
Jaco van Burgsteden
Florian den Uijl
Joris Beintema

Het Algemeen Bestuur vertegenwoordigd, samen met één bestuurder van het Dagelijks bestuur, verschillende sectoren. De taak van de Algemeen Bestuurder is het peilen van de geluiden uit de sector en dit eventueel meenemen naar de Algemeen-Bestuursvergadering. Het Algemeen Bestuur is als volgt verdeeld over de sectoren:

Sector DB-voorzitter AB-vertegenwoordiger
Buitensporten Nick Brummelaar Rik Durkstra
Sporthalgebruikers Silke Dijkstra Ingmar Scholte
Veldsporten Luc van der Wolde Jaco van Burgsteden
Watersporten Maud van den Berg Suzan Reesink
Zaalsporten Brian Donderwinkel Joris Beintema
Zwembadgebruikers Brian Donderwinkel Lotte Tenkink
Ongebonden Noortje Buijs Rachel Flach, Friederike Renzelmann, Florian den Uijl

V.l.n.r. Jaco van Burgsteden,  Ingmar Scholte, Florian den Uijl, Kevin Schultinga, Rik Durkstra, Rachel Flach, Joris Beintema, Friederike Renzelmann, Lotte Tenkink, Victor Koster en Suzan Reesink

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!