Terug naar overzicht

Sport van de Week: Wedstrijdzwemmen

Sport van de week: Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport die iedereen kent van de successen van Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjodjo. Wedstrijdzwemmen is echter een sport die op veel verschillende niveaus te beoefenen is. Er zijn zwemmers die deelnemen aan Nederlandse kampioenschappen, regionale kampioenschappen of zwemmers die net beginnen met zwemmen. Want daar is zwemmen een uitstekende sport voor, beginnen op latere leeftijd.

Bij G.S.Z.V. De Golfbreker zwemmen al deze niveaus samen. Gedurende de training zwemmen we op verschillende banen, waardoor iedereen op zijn eigen niveau training krijgt. Maar gedurende de vele activiteiten mengt de gehele vereniging met elkaar. Bij De Golfbreker is er de mogelijkheid tot 5 uur trainen in de week. Geen van deze uren is verplicht, je bent vrij om te kiezen wanneer je komt en hoeveel uren je komt trainen. Ook doen we natuurlijk mee aan meerdere wedstrijden per jaar. 5 keer per jaar gaan we naar een studentenstad in Nederland om te strijden voor de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK). Naast het zwemgedeelte, hoort bij elke wedstrijd ook een geweldig themafeest!

We trainen in het Willem Alexander Sportcomplex. Onze trainingstijden zijn:
Maandag: ​18.15 – 19.00
​​19.00 – 20.00
Dinsdag:​19.00 – 20.00
Woensdag:​17.30 – 18.30
Vrijdag:​​18.30 – 19.45

Wist je dat…?
… G.S.Z.V. De Golfbreker al 14 keer kampioen is geworden in de Nederlandse studenten competitie?
… Wij de afgelopen drie jaar elke keer net tweede geworden zijn achter SPONS uit Amsterdam?
… Wij afgelopen jaar wel de integratiebingo gewonnen hebben?​
… Dit de prijs is voor de vereniging die het meeste regelt met de andere verenigingen op de feesten van de NSZKs?
… Er vier officiële zwemslagen bestaan? Namelijk de schoolslag, borstcrawl, rugcrawl en vlinderslag.
​… De vlinderslag is voortgekomen uit de schoolslag?
… Je minimaal drie van de vier zwemslagen moet beheersen om lid te worden van De Golfbreker?
… Dé Ranomi Kromowidjodjo heeft leren zwemmen in Groningen?
​… Zij helaas geen lid is van G.S.Z.V. De Golfbreker, omdat ze nu in Eindhoven woont?

Om geïnteresseerde (bijna-)studenten kennis te laten maken met G.S.Z.V. De Golfbreker, organiseren we op zaterdag 11 juni een 2 uur durende clinic onder leiding van oud-topzwemmer Robin van Aggele en fysiotherapeut Rienk Koeneman. De kosten hiervan zullen slechts 5 euro bedragen. Interesse om deel te nemen aan de clinic of om een keer langs te komen op een training? Stuur ons een mailtje op bestuur@golfbreker.org!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.