Open menu

Topsport

Groningen: TOPsportstudiestad!

Ben jij topsporter? Wil jij topsport combineren met een studie? Dan is Groningen dé plek voor jou!

Gratis ACLO Card en fitness abonnement

Als student met een topsportstatus kun je gratis een ACLO Card & Fitness Card aanvragen. Je kunt hiermee onbeperkt gebruik maken van de sportfaciliteiten, zoals de fitness en verschillende sportvelden en -zalen. Daarnaast kun je kosteloos meedoen met verschillende groepslessen en cursussen. Klik hier voor het overzicht van het gehele sportaanbod. Voor vragen over de gratis ACLO & Fitness Card mail naar aclo.extern-coordinator@rug.nl.

Verenigingen
Daarnaast kan je als topsporter terecht bij een aantal studentensportverenigingen aangesloten bij de ACLO.

  • Regionaal Talent Centrum Roeien Noord-Nederland (RTC). RTC Roeien Noord is een initiatief van de Groningse studenten roeiverenigingen G.S.R. Aegir, A.G.S.R. Gyas en de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roeibond). De verenigingen werken samen met het doel om de roeitalenten centraal te selecteren en op te leiden tot toproeiers.  Alex Toonen, Joris Kluvers, Kimo Beerenschot, Stefan Slagter en Iris Hochstenbach zijn lid van Gyas en maken deel uit van RTC Roeien Noord. Zij vertellen in de video hieronder hoe zij topsport combineren met een studie aan de RUG.
  • GSBC Amor. Ook bij de studenten badmintonvereniging GSBC Amor kun je als topsporter terecht. Het 1e team van GSBC Amor speelt namelijk competitie in de eredivisie klasse.

Topsportregeling RUG & HG

Dankzij de topsportregeling van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen kun jij het beste uit je topsportcarrière én maatschappelijke carrière halen en scoor jij in studie én topsport. Honderden topsporters gingen je al voor! Ontdek op hanze.nl/topsport en rug.nl/topsport waarom het aanbod voor erkende topsporters en studenten met een topsportstatus in Groningen uniek is in Nederland.

Ervaringen

Benieuwd naar het verhaal van topsport studenten in Groningen die je voor gingen? Zie de video’s hieronder voor het verhaal van Ilse Kolkman, Nederlands kampioen roeien U23, en Melissa Wijfje, meervoudig kampioen schaatsen.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.