Open menu
  • Over ACLO

Over ACLO

Wat is de ACLO?

De ACLO, Academische Centrale voor Lichamelijke Opvoeding, is de overkoepelende studentensportstichting van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG). Speciaal voor de studenten van deze twee instellingen bepaalt de ACLO het sportaanbod. De ACLO is opgericht in 1945 en is de grootste Overkoepelende Studenten Sport Organisatie (OSSO) van Nederland. De ACLO vertegenwoordigt de Groninger studentensport op landelijk niveau. Op dit moment sporten meer dan 20.000 studenten bij de ACLO. Een ACLO-sporter kan een jaar lang onbeperkt sporten voor slechts €59,95. De ACLO is daarmee voor studenten uit Groningen de belangrijkste sportvoorziening. De ACLO is een stichting die uitsluitend door studenten wordt bestuurd en de beschikking heeft over een eigen budget. Het budget wordt aangewend ter realisatie van de doelstellingen van de ACLO:

“De ACLO is opgericht om de lichamelijke opvoeding en sportbeoefening van studenten van de RUG en de HG te bevorderen. De ACLO zet studenten aan tot verantwoord bewegen door gevarieerde en toegankelijke sport aan te bieden. Daarnaast vervult de ACLO een sociale functie door een voor studenten herkenbare eigen sociale omgeving te bieden die zich onderscheidt van de beleving van het bestaande sportaanbod buiten de universiteit en de hogeschool. De activiteiten van de ACLO dragen bij aan een gezonde leefstijl en het welzijn van haar sporters.” Uit: Beleidsplan ACLO & Sportcentrum 2019-2024.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.