Let op: reservering is verplicht voor alle sportactiviteiten
Open menu
  • Over ACLO

Over ACLO

Wat is de ACLO?

De ACLO, Academische Centrale voor Lichamelijke Opvoeding, is de overkoepelende studentensportstichting van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG). Speciaal voor de studenten van deze twee instellingen bepaalt de ACLO het sportaanbod. De ACLO is opgericht in 1945 en is de grootste Overkoepelende Studenten Sport Organisatie (OSSO) van Nederland. De ACLO vertegenwoordigt de Groninger studentensport op landelijk niveau. Op dit moment sporten bijna 19.000 studenten bij de ACLO. Een ACLO-sporter kan een jaar lang onbeperkt sporten voor slechts €59,95. De ACLO is daarmee voor studenten uit Groningen de belangrijkste sportvoorziening. De ACLO is een stichting die uitsluitend door studenten wordt bestuurd en de beschikking heeft over een eigen budget. Het budget wordt aangewend ter realisatie van de doelstellingen van de ACLO:

“Het doel van de ACLO is om studenten aan te zetten van niet bewegen tot bewegen en van bewegen naar gevarieerder en/of beter bewegen. Daarnaast wil de ACLO een sociale functie vervullen door een voor studenten herkenbare eigen sociale omgeving te bieden, die zich onderscheidt van het bestaande sportaanbod buiten de universiteit en hogeschool.” Uit: Beleidsplan ACLO & Sportcentrum 2014-2019.

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.