Open menu
  • Gezondheid

Gezondheid

Sporten is cruciaal voor een goede gezondheid. De ACLO is dan ook opgericht om lichamelijke opvoeding en sportbeoefening van studenten van de RUG en HG te bevorden. Hierbij heeft de ACLO als doel om studenten aan te zetten tot verantwoorde beweging door gevarieerde en toegankelijke sport aan te bieden. Dit sluit aan bij de nationale richtlijnen met betrekking tot beweging. Zo adviseert Kenniscentrum Sport & Bewegen dat ieder persoon 2,5 uur per week matig intensief beweegt, en hiernaast twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen doet.

Sport is echter niet het enige dat zorgt voor een goede gezondheid. Ook andere aspecten van gezondheid, als rust, voeding en mentaal welbevinden staan centraal in het welzijn van ieder persoon. Het is daarom dat de ACLO ook als doel heeft om studenten te verbinden en bij te dragen aan een gezonde leefstijl en welzijn in de breedste zin van het woord.

Op deze pagina kun je informatie vinden over de verschillende aspecten van gezondheid: fysiek, mentaal en voeding.

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.