Open menu

Questions & Answers

Op deze pagina vind je antwoorden op de meeste vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Aanschaf ACLO Card

 • Tot wanneer is mijn ACLO abonnement geldig?

  Je ACLO abonnement verloopt automatisch aan het einde van het collegejaar. Je hoeft je dus niet af te melden. Je moet wel elk jaar opnieuw een ACLO abonnement aanschaffen. Ook als je in februari een Semester abonnement aanschaft, is deze geldig tot het einde van het collegejaar!

 • Wanneer en hoe ontvang ik mijn ACLO abonnement ?

  Je ACLO abonnement is geen fysieke kaart. Deze staat op je studentenkaart. Door in te loggen op onze app, kun je je aanmelden voor groepslessen en velden reserveren. Houd er rekening mee dat je bij aankomst bij het sportcentrum de QR code scant, zodat we weten dat je daadwerkelijk geweest bent!

 • Wat zijn de tarieven om een ACLO abonnement aan te schaffen?

  De tarieven zijn hier te vinden.

 • Kan ik een ACLO abonnement kopen?

  In het sportbewijsbeleid kun je terugvinden of je een ACLO abonnement kunt kopen en voor welke prijs; zie hier.

  De ACLO is in principe bedoelt voor studenten van de RUG of HG, maar ook SPO, AVAG en Stenden Groningen studenten, oud-studenten (tot drie jaar na afstuderen), studenten die gestopt zijn met hun studie (1 jaar na uitschrijving) en stagiares bij de HG of RUG kunnen een ACLO abonnement aanschaffen.

  Zij kunnen het hele jaar door een ACLO abonnement aanschaffen. Deze is vanaf februari en mei voor een gereduceerd tarief te koop. Als je student bent bij een andere Nederlandse Universiteit en langer dan drie maanden gebruik wilt maken van het sportaanbod, kun je ook een ACLO abonnement aanschaffen.

  Ook medewerkers van de RUG en HG kunnen gebruik maken van het sportaanbod van de ACLO via Sportvereniging Personeel RUG/HG. Let op: met een SPR-lidmaatschap mag je geen lid worden van een studentensportvereniging aangesloten bij de ACLO.

  Ben je SPR-lid of val je niet onder één van de genoemde categorieën maar ben je, of wil je, lid worden van een vereniging? Vraag dan bij de vereniging of je in aanmerking komt voor een dispensatiekaart. Iedere vereniging heeft een aantal dispensatiekaarten te vergeven, waarna je voor €134,95 ook bij de abonnement en de vereniging kunt sporten.

  Als je lid bent van één van de 50 verenigingen bij de ACLO, dien je ook in het bezit te zijn van een ACLO abonnement of een Semester abonnement. Het is niet mogelijk om met een Zomer abonnement lid te zijn bij een vereniging.

 • Kan ik ook een gedeelte van het jaar lid worden?

  Je kunt gedurende het hele collegejaar een ACLO Card aanschaffen voor €59,95. Deze is tot aan het begin van het volgende collegejaar geldig, ongeacht wanneer je de ACLO Card hebt aangeschaft. Met de reguliere ACLO Card kun je ook lid worden van een vereniging van de ACLO. Vanaf bepaalde data in het jaar is het ook mogelijk om voor een gereduceerd tarief bij de ACLO te komen sporten:

  • 1st Semester Card: onbeperkt sporten van augustus tot en met januari voor €49,95.
  • 2nd Semester Card: onbeperkt sporten van februari tot en met augustus voor €49,95.
  • Summer Card*: onbeperkt sporten van mei tot en met augustus voor €24,95.

  *De Summer Card is niet te koop voor verenigingssporters.

  Met een Semester Card kan je ook lid worden bij een sportvereniging.

  Ook de Fitness Card kan je voor een gereduceerd tarief aanschaffen, namelijk voor €40,- voor een Semester Card en €19,95 voor een Summer Fitness Card. Behalve de Fitness Card, dien je ook in het bezit te zijn van een geldige ACLO Card om te kunnen fitnessen.

  Je kunt de Semester- of Summer (Fitness) Cards online of bij de balie van het Sportcentrum kopen vanaf de eerste dag dat hij geldig is. Daarna kun je direct gebruik maken van de sportfaciliteiten.

 • Ik ben afgestudeerd of gestopt met mijn studie. Kan ik dan nog bij de ACLO sporten?

  Je kunt tot drie jaar na afstuderen nog bij de ACLO sporten tegen hoogtarief. De hoogtarief ACLO Card kun je aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum op vertoon van je diploma/bul en identiteitsbewijs.

  Indien je gestopt bent met je studie, kun je tot één jaar daarna nog een ACLO Card aanschaffen voor hoogtarief bij de balie van het Sportcentrum. Neem hiervoor je bewijs van inschrijving van dat jaar en je identiteitsbewijs mee.

  De tarieven hiervoor zijn:
  Vanaf september-september: €139,95 (ACLO Card)
  Vanaf 1 februari-september: €99,95 (Semester Card)
  Vanaf 1 mei-september: €49,95 (Summer Card)

  Het is ook nog mogelijk om bij een vereniging te sporten. Hiervoor dien je wel de geldige ACLO Card aan te schaffen.

  Als je halverwege het jaar afstudeert of stopt met je studie, kun je tot het einde van het collegejaar nog gewoon gebruik blijven maken van het sportaanbod.

   

 • Ik wil graag lid worden bij een sportvereniging. Moet ik dan ook een ACLO abonnement aanschaffen?

  Om te sporten bij één van de 50 verenigingen die bij de ACLO aangesloten zijn, dien je ook in het bezit te zijn van een ACLO abonnement van €59,95 (laagtarief), een ACLO abonnement van €134,95 (hoogtarief), óf een Semester abonnement van €49,95 . Je dient de ACLO abonnement zo snel mogelijk nadat je lid bent geworden bij de vereniging aangeschaft te hebben, anders riskeer je een boete.

  Het is niet mogelijk om met een Summer of SPR-kaart lid te worden bij een vereniging.

  Kijk hier of jij een ACLO abonnement kunt aanschaffen. Indien je niet binnen het sportbewijsbeleid valt en dus geen ACLO abonnement kunt aanschaffen, kun je contact opnemen met de vereniging om een dispensatiekaart aan te vragen. Iedere vereniging heeft namelijk een aantal dispensatiekaarten voor leden die niet binnen het sportbewijsbeleid vallen.

 • Ik heb nog geen collegekaart, kan ik dan toch een ACLO abonnement aanschaffen?

  Als je nog geen collegekaart hebt, maar al wel een studentnummer en een wachtwoord, kun je via iDEAL een ACLO abonnement aanschaffen. Heb je geen studentnummer en wachtwoord, dan kun je met een bewijs van inschrijving (uittreksel van studielink) aan de balie een ACLO abonnement aanschaffen.

ACLO Station

 • Wat betekent headphones bij de reservering?

  Om geluidsoverlast voor omwonende te beperken wordt er bij ACLO Station gebruik gemaakt van headphones. De headphones worden aan het begin van de les uitgedeeld en hoef je niet zelf mee te nemen.

 • Waar bevindt zich ACLO Station?

  ACLO Station bevindt zich op het station:
  Stationsplein 7
  9726 AE Groningen (050 3636767)

 • Ik wil graag krachttrainen in het Power Station, hoe werkt dit?

  Om bij het Power station te kunnen trainen dien je in het bezit te zijn van een Power card. Deze kan je krijgen door de cursus Powerlifting of de Power check-intro te volgen. Tijdens deze cursussen leer je precies hoe je met het materiaal in het Power station om gaat. Wanneer je de cursus voltooid hebt krijg je een Power aantekening, hiermee kan je kosteloos je Power card krijgen bij de balie van het ACLO Sportcentrum of het ACLO Station. Wanneer je de Power card hebt gekregen ben je vrij om te gaan sporten in het Power station wanneer je wilt.

 • Moet ik me inschrijven voor een groepsles?

  Reservering is verplicht voor alle sportactiviteiten, je moet je dus vooraf inschrijven voor een groepsles en vrije inloop is niet meer mogelijk. Je kunt een reservering maken via de website of de MY ACLO Sport app. Als je aankomt bij het Sportcentrum moet je de reservering bevestigen door een QR code te scannen. Dit doe je met de ACLO Access Control app. Bij alle sportlocaties hangen meerdere QR codes, heb je een reserving in zaal 1 dan moet je de QR code bij zaal 1 scannen. Bij het krijgen van een groen scherm is de reservering bevestigd.

  Klik hier voor een demonstratie hoe je een reservering maakt en bevestigd.

Actief bij de ACLO

Algemene informatie ACLO

Cursussen

 • Ik heb me ingeschreven voor een cursus. Moet ik dan zelf materiaal meenemen?

  Dit is in principe niet nodig. Als je zelf materiaal mee moet nemen dan wordt dit in MyACLO vermeld.

 • Ik wil mijn inschrijving voor de cursussen intrekken. Hoe doe ik dit?

  Nadat je hebt ingelogd in MyACLO, zie je onder ‘Enrollment’ en dan ‘My enrollments’ de cursussen staan waarvoor je je hebt ingeschreven. Hier kan je de inschrijving ongedaan maken.

   

 • Hoe werkt de na-inschrijving?

  Op de donderdag van de week voor het begin van de cursusperiode opent de na-inschrijving voor alle cursussen met overgebleven en opengevallen plaatsen. Vanaf 08.00 kan je je hiervoor inschrijven via MyACLO onder Unfilled enrollments. Voor de na-inschrijving geldt VOL=VOL. Je hoeft geen borg meer te betalen voor cursussen. Wanneer je minder dan 80% aanwezig bent bij de cursussen, dien je een boete te betalen.

  De na-inschrijving is geopend tot 16.00 de dag voordat de cursus daadwerkelijk begint.

 • In welke periodes kan ik me inschrijven voor een cursus?

  Hier staat een overzicht met alle inschrijfperiodes voor dit collegejaar.

   

 • Wat is mijn wachtwoord om in te kunnen loggen in MyACLO?

  Aangezien je sportbewijs aan je collegekaart wordt gekoppeld is je wachtwoord voor MyACLO hetzelfde als het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij de RUG of HG. Indien je geen student aan de Hanze Hogeschool of RUG bent, kun je zelf een wachtwoord aanvragen. Ga hiervoor naar het inlogscherm van MyACLO. Lukt dit niet, ga dan langs de balie van het Sportcentrum of neem telefonisch contact op: 050-3638063.

 • Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus?

  De cursusinschrijving gaat via MyACLO. Klik hiervoor bij de website www.aclosport.nl op Inloggen of download de My ACLO Sports app. Log in en ga naar Enrollments. Hier zijn alle cursussen te vinden waarvoor het mogelijk is om je in te schrijven. Wil je je voor een cursus inschrijven, klik dan op ‘Enroll’.

  Nadat de inschrijfperiode is afgelopen, zal er een loting plaatsvinden wanneer meer sporters zich hebben aangemeld dan er plek is. De deelnemers worden willekeurig gekozen, alle sporters hebben dus evenveel kans om ingeloot te worden. Wanneer je bent ingeloot voor een cursus, dien je de cursus te bevestigen. Dit doe je in MyACLO onder Enrollments. Bevestigen dient te gebeuren voor woensdag 18.00, anders zal je automatisch uitgeschreven worden en komt je plek vrij voor de na-inschrijving. Wanneer je de cursus definitief hebt bevestigd wordt er verwacht dat je minstens 80% van de lessen aanwezig zal zijn, anders zal je een boete van €10,- ontvangen en wordt je kaart geblokkeerd. Pas wanneer je de boete hebt betaald zal je kaart weer gedeblokkeerd worden.

Fitness

 • Wat zijn de tarieven om te kunnen fitnessen bij het Sportcentrum?

  Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van de fitness- en krachtsportfaciliteiten van de ACLO, moet je – naast de reguliere ACLO Card – in bezit zijn van een Fitness Card of Power Card van €65,- (deze kun je aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum op Zernike of bij ACLO Station). Deze kaarten zijn het hele collegejaar geldig.

  Wil je alleen in de weekenden of de universiteit vakanties gebruik maken van de fitness? Dan is de reguliere ACLO Card voldoende! Hiermee kun je in deze periodes gebruik maken van onze Fitness.

  Wanneer je vanaf februari wilt fitnessen, moet een Midseason Card en een Fitness Midseason Card aanschaffen.

  Het is ook mogelijk om alleen in de zomer te fitnessen. Wanneer je in het bezit bent van een Summer Card en een Fitness Summer Card is het mogelijk om vanaf mei gebruik te maken van de fitnessfaciliteiten.

  De tarieven van alle kaarten zijn te vinden in onderstaande tabel.

  Kaart Prijs
  ACLO Card €59,95
  Midseason Card €49,95
  Summer Card €19,95
  Fitness Card €65,-
  Midseason Fitness Card €40,-
  Summer Fitness Card €20,-

   

 • Wat zijn de openingstijden van de fitness in het ACLO Sportcentrum?

  Maandag – vrijdag     08.00 – 23.00 uur
  Zaterdag                       09.00 – 22.00 uur
  Zondag                          10.00 – 21.00 uur

  De aangepaste openingstijden zijn te vinden op de website onder het tabblad ‘Contact’: www.aclosport.nl/contact/openingstijden/ .

 • Wat zijn de huisregels van de fitness?
  • Alle bezoekers van de fitnessfaciliteiten zijn in het bezit van een ACLO Card in combinatie met een Fitness Card (behalve in het weekend en de universiteit vakanties, dan voldoet een ACLO Card).
  • Het is niet toegestaan om over het toegangspoortje heen klimmen.
  • Ten alle tijden dienen bezoekers een handdoek te gebruiken.
  • Gebruikte materialen dienen opgeruimd te worden zoals aangetroffen.
  • Er mag niet worden gegooid met de gewichten.
  • Cardioapparaten dienen na gebruik te worden schoongemaakt met een doekje.
  • Zorg dat je andere sporters niet tot last bent.
 • Ik wil graag krachttrainen in het Power Station, hoe werkt dit?

  Om bij het Power station te kunnen trainen dien je in het bezit te zijn van een Power card. Deze kan je krijgen door de cursus Powerlifting of de Power check-intro te volgen. Tijdens deze cursussen leer je precies hoe je met het materiaal in het Power station om gaat. Wanneer je de cursus voltooid hebt krijg je een Power aantekening, hiermee kan je kosteloos je Power card krijgen bij de balie van het ACLO Sportcentrum of het ACLO Station. Wanneer je de Power card hebt gekregen ben je vrij om te gaan sporten in het Power station wanneer je wilt.

 • Ik wil graag fitnessen bij de ACLO; hoe werkt dit?

  Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van de fitness- en krachtsportfaciliteiten van de ACLO, moet je – naast de reguliere ACLO Card – in bezit zijn van een Fitness Card of Power Card van €65,- (deze kun je aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum op Zernike of bij ACLO Station).

  Wil je alleen in de weekenden of de universiteit vakanties gebruik maken van de fitness? Dan is de reguliere ACLO Card voldoende! Hiermee kun je in deze periodes gebruik maken van onze Fitness.

Gezondheid

Groepslessen

 • Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende groepslessen, open uren en het rooster?

  Meer informatie over de verschillende groepslessen en open uren kunnen hier gevonden worden; voor de roosters klik hier.

 • Moet ik me inschrijven voor een groepsles?

  Reservering is verplicht voor alle sportactiviteiten, je moet je dus vooraf inschrijven voor een groepsles en vrije inloop is niet meer mogelijk. Je kunt een reservering maken via de website of de MY ACLO Sport app. Als je aankomt bij het Sportcentrum moet je de reservering bevestigen door een QR code te scannen. Dit doe je met de ACLO Access Control app. Bij alle sportlocaties hangen meerdere QR codes, heb je een reserving in zaal 1 dan moet je de QR code bij zaal 1 scannen. Bij het krijgen van een groen scherm is de reservering bevestigd.

  Klik hier voor een demonstratie hoe je een reservering maakt en bevestigd.

 • Wat moet ik meenemen naar een groepsles?

  Wanneer je gebruikt maakt van de faciliteiten van het Sportcentrum, moet je altijd je collegekaart bij je hebben om te kunnen bewijzen dat je in het bezit bent van een ACLO Card. Neem naast je collegekaart ook sportkleding, een handdoekje en eventueel een bidon mee naar een groepsles.

Inloggen MyACLO

 • Inloggen lukt niet door de foutmelding Disallowed Key Characters. Wat moet ik doen?

  Als je na het inloggen een witte pagina ziet met de melding Disallowed Key Characters, dan ligt dit vaak aan je cookies. Om wel te kunnen inloggen, kun je twee dingen doen:

  1. Leeg je cookies
  2. Gebruik een andere browser, die je normaliter niet zoveel gebruikt.
 • Hoe kan ik inloggen op de MyACLO?

  Ga naar MyACLO; klik vervolgens op de onderwijsinstelling waarbij je bent aangesloten en log in met je studentnummer en wachtwoord. Indien je niet bij de Rijksuniversiteit of de Hanze Hogeschool bent aangesloten, dien je eerst langs te komen bij de balie van het Sportcentrum. Hierna kun je inloggen via de knop ‘Other’.

Interne competities

Locaties

 • Waar zijn de sportlocaties?

  De hoofdlocatie van de ACLO zit op het Zernike complex:
  Blauwborgje 16
  9747 AC Groningen

  Klik hier om alle locaties van de ACLO te zien.

 • Waar bevinden zich het WAS, het Kardingecomplex en ‘de Bunders’?

  Waar zit het Willem Alexander Sportcentrum (WAS)?

  Kijk op de website bij contact onder overige locaties om contactgegevens van het WAS te vinden.

  Waar zit het Kardingecomplex?

  Kijk op de website bij contact onder overige locaties om contactgegevens van het Kardingecomplex te vinden.

  Waar bevindt zich ‘De Bunders’?

  De Bunders bevindt zich achteraan op de Zernike Campus vlakbij het kernfysisch versnellers instituut. Op dit terrein wordt de cursus Adventurerace gegeven.

Reserveren

 • Voor welke sport activiteiten moet ik een reservering maken?

  Op dit moment moeten voor alle sport activiteiten een reservering worden gemaakt, inclusief vrij reserveren, groepslessen, open uren en fitness. Dit betekent dat vrije inloop is niet meer mogelijk is.

  Je kunt een reservering maken via de website of de MY ACLO Sport app. Als je aankomt bij het Sportcentrum moet je de reservering bevestigen door een QR code te scannen. Dit doe je met de ACLO Acces Control app. Bij alle sportlocaties hangen meerdere QR codes, heb je een reserving in zaal 1 dan moet je de QR code bij zaal 1 scannen. Bij het krijgen van een groen scherm is de reservering bevestigd.

  Klik hier voor een demonstratie hoe je een reservering maakt en bevestigd.

 • Moet ik mijn eigen sportmateriaal, zoals ballen en tennisrackets, meenemen als ik een zaal of baan reserveer?

  Je kan je eigen materiaal meenemen. Indien je geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk dit te huren bij de balie van het Sportcentrum.

 • Internet-reserveren lukt mij niet. Wat nu?

  Als het internet-reserveren niet lukt, kun je het beste het Sportcentrum bellen. Het telefoonnummer is 050 363 8063. Via dit nummer kun je van maandag tot en met vrijdag van zaterdag van 08.00 uur tot 23.00 uur en op zondag van 09.00 uur tot en met 21.00 uur reserveren.

 • Is het mogelijk om een reservering van een veld of zaal te annuleren?

  Het is mogelijk om een reservering te annuleren. Je kunt tot uiterlijk twee uur voor de sportactiviteit begint anuleren, dit kan via MyACLO of via de My ACLO Sport app. Wanneer online annuleren niet lukt, kun je dit telefonisch doen via het nummer 050 363 8063 (ma. t/m vr. 08.00 uur tot 18.00 uur) of bij de balie van het Sportcentrum.

 • Moeten mijn sportmaatjes ook een ACLO abonnement hebben?

  Om gebruik te kunnen maken van de sportfaciliteiten van het Sportcentrum is het verplicht om in het bezit te zijn van een ACLO abonnement. Dit geldt dus ook voor sportmaatjes.

 • Hoe kan ik accommodatie huren voor een grote groep of vereniging?

  Voor reserveringen en vragen over het gebruik van sportzalen, sportvelden, tennisbanen en andere accommodaties van het Sportcentrum kun je mailen naar: sportcentrumreserveringen@rug.nl.

  Wanneer je met een grotere groep gaat sporten, moet iedereen zich met een collegekaart melden bij de balie!

 • Hoe kan ik online reserveren?

  Reserveringen gaan via MyACLO of de My ACLO Sports App. Tevens kun je reserveren door te bellen naar 050 363 8063 of langs te gaan bij de balie.

  • Tennisbaan
   Iedere speler dient in bezit te zijn van een geldige ACLO Card en moet zich melden bij de balie. Aanmelden kan tot 10 minuten voor aanvang van de reservering. Reserveren kan via internetreserveringen of door te bellen naar 050 363 8063.
  • Squashbaan
   Het is mogelijk om acht dagen vooruit te reserveren. Iedere speler dient in bezit te zijn van een geldig ACLO Card. Aanmelden kan tot 10 minuten voor aanvang van de reservering. Reserveren kan via internetreserveringen  of door te bellen naar 050 363 8063.
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.