Open menu

Groepslessen en open uren

Met een ACLO abonnement kun je deelnemen aan de groepslessen en open uren van de ACLO. De groepslessen en open uren zijn te vinden in het rooster. Het verschil tussen groepslessen en open uren is dat er bij groepslessen les gegeven wordt door de sportdocent. Bij open uren houdt de sportdocent slechts toezicht (zoals bij klimmen, zaalvoetbal, en zwemmen).

Reserveringsprocedure

Voor alle groepslessen, open uren en vrije reserveringen dien je van te voren een reservering te maken via de website of de ACLO app. Bij aankomst scan je de QR code bij de ingang van de zaal om je aanwezigheid te bevestigen. Hieronder een overzicht van de basisregels rondom reserveren welke gelden bij de ACLO.

  • Boeking maken is mogelijk vanaf 7 dagen van te voren.
  • Afmelden voor een boeking is mogelijk tot 60 minuten voorafgaand op een reservering.
  • Bij vrij reserveren is het niet toegestaan om een sport op twee opvolgende uren te reserveren.
  • Bij vrij reserveren is het wel toegestaan om op de dag zelf meerdere tijdsloten van een sport te boeken
  • Je hebt bij een boeking tot 15 minuten na start van de reservering de mogelijkheid om in te checken via de scan functie in de ACLO app. Denk er wel om dat je bij groepslessen op tijd bent gezien je de les verstoord als je te laat bent.
  • Bij het niet komen opdagen bij een boeking ontvang je de eerste twee keren een waarschuwing. De derde keer zal je ACLO account voor een periode van twee weken geblokkeerd worden. Wil je binnen deze twee weken sporten dan kun je ook een boete betalen van 10,- euro.
  • Bij een blokkering van de ACLO account is het niet mogelijk om boekingen te maken.
  • Een waarschuwing blijft 180 dagen staan of wordt verwijderd bij de aanschaf van een nieuwe ACLO abonnement.
  • Cursussen: Indien je niet bij 80% van de cursus lessen aanwezig bent, zal een bijdrage van 10,- euro worden gevraagd en zal je account geblokkeerd worden. Wanneer de bijdrage is betaald kun je opnieuw boekingen maken.
  • Deze regel is ingesteld gezien de populariteit van cursussen en cursus plekken die leeg staan wanneer sporters niet komen opdagen.

Mocht je te laat zijn met annuleren, maar je niet fit voelen, neem contact op met de balie van het sportcentrum door te mailen naar baliesportcentrum@rug.nl. 

Locaties

De groepslessen en open uren worden op verschillende locaties gegeven: het Sportcentrum en het WAS op Zernike en ACLO Station in de binnenstad. Op deze pagina kun je de adressen vinden.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.