Terug naar overzicht

Sport van de week – Ijshockey

IJshockey is een relatief nieuwe sport, die niet alleen Noord-Amerika, maar ook de rest van de wereld heeft weten te veroveren. Als je houdt van een snelle teamsport, waarbij je niet alleen moet letten op hand-oog coördinatie, maar ook op de volledige lichaamsbalans, moet je zeker deze sport uitproberen! IJshockey lijkt weliswaar één van ’s werelds meest gecompliceerde teamsporten; je moet zo snel denken als een voetballer, je wordt zo hard getackeld als een rugbyer, terwijl je je concentreert op de kleine, rubberen disk met een stick als een hockeyer, en dat alles op een ongekende snelheid. Maar als je eenmaal doorhebt hoe je blijft staan op schaatsen, zal de rest vanzelf gaan.

The Bulldogs is de enige plek in Groningen voor studenten om IJshockey te kunnen spelen. Binnen de vereniging wordt voornamelijk Engels gesproken, aangezien de meeste leden uit landen, zoals Canada, Amerika en Finland komen. Op TV kan ijshockey redelijk agressief uit de hoek komen. Echter, wij spelen in een leage waarin “hitting” niet is toegestaan; hierdoor hoef je niet bang te zijn voor verwondingen. Daarnaast heeft één van de spelers uit het Braziliaanse nationale ijshockey team bij The Bulldogs gezeten!

Iedereen is welkom om lid te worden bij ons, ongeacht je niveau. Zelfs als je nooit op het ijs hebt gestaan, kun je het gemakkelijk leren. Als je al ervaren bent in ijshockey, ben je ook van harte welkom! Wij bieden verschillende trainingen aan, waarin we beginners en ervaren ijshockeyers splitsen.

Vind ons op www.thebulldogs.nl of stuur ons een email via gsijv.bulldogs@gmail.com

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.