Terug naar overzicht

Sport van de week – Power Yoga

Power Yoga is een vorm van yoga die afgeleid is van de Ashtanga Yoga. Het accent bij deze les ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga heeft een vaste lesopbouw en een vaste reeks aan oefeningen. Deze reeks bestaat uit een staande, zittende en afsluitende oefeningen.

De les begint met zitten waarbij aandacht wordt besteed aan ademhaling. Vervolgens warm je je lichaam op door zonnegroet A&B. Hierna ga je door naar de oefenreeks. Je eindigt de les met ademhalingstechniek (Pranayama) en ontspanning.

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm, iedereen gaat geconcentreerd mee in de opeenvolging van bewegingen/houdingen. Voor elke beweging is er 1 adem (in of uit) en omdat de houdingen elkaar vloeiend opvolgen ontstaat er een gevoel van een flow. De Power Yoga Flow!

De docent kan verschillende niveaus toepassen zodat studenten die minder gevorderd zijn ook mee kunnen doen.

Kijk hier wanneer Power Yoga wordt gegeven!

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!