Open menu

Historie

De ACLO is opgericht in 1945 en is de grootste studentensportorganisatie van Nederland. De ACLO was tot 2001 alleen voor studenten van de RUG, maar vanaf 2001 is ook de HG aangesloten bij de ACLO. De ACLO is speciaal voor studenten en wordt dan ook bestuurd door een Dagelijks Bestuur van 6 studenten en een Algemeen Bestuur van 11 studenten. Ter ondersteuning heeft de ACLO een aantal commissies. De ACLO werkt samen met de faciliterende organisatie het Sportcentrum. Zij zorgen voor accommodatie- en personeelsbeheer.

De ACLO vertegenwoordigt de Groninger studentensport op landelijk niveau door aangesloten te zijn bij Studentensport Nederland en deelname aan Nederlandse Studenten Kampioenschappen en het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap mogelijk te maken.

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!