Terug naar overzicht

Sport van de Week: Floorball!

Sport van de Week, elke week wordt er bij de ACLO een sport in het zonnetje gezet. Dit doen we door middel van foto’s, filmpjes, informatie en interessante weetjes.

De Sport van deze Week is: Floorball: de fanatieke teamsport

Wil je een snelle en fanatieke teamsport spelen? Dan is floorball bij U.C. Face Off iets voor jou! Floorball, ook wel unihockey genoemd, lijkt op een kruising tussen zaalhockey en ijshockey. Teams strijden met vijf spelers in het veld en een goalie in 3 x 20 minuten om de meeste doelpunten.

Lekker snel
Het veld is omringd door boarding, waardoor het spel weinig stilligt. Het spel is erg afwisselend en snel, waardoor het een perfecte sport is om aan je conditie te werken en je energie kwijt te kunnen. Hier krijg je een impressie van de sport:

Floorballen bij de beste club van Nederland
Dat de sport steeds populairder wordt in Nederland, merken we bij U.C. Face Off ook. Dit seizoen hebben we voor het eerst drie damesteams en twee herenteams.

Dames en heren 1 zijn afgelopen seizoen landskampioen geworden en heren 1 heeft zelfs de eindronde van de Europacup weten te bereiken. Bij dames 1 spelen veel nationaalteamspeelsters die zich in februari proberen te kwalificeren voor het WK. Dus als je op hoog niveau wilt komen spelen kan dat. Maar ook voor de minder ervaren spelers hebben we ruimte in het tweede herenteam en het tweede en derde damesteam.

Gezellige vereniging
Naast de sportieve aspecten is er bij U.C. Face Off ook alle ruimte voor gezelligheid. Veel leden werken met andere Face Offers samen in diverse commissies, zoals de Bar- en activiteitencommissie (BACo), die regelmatig activiteiten organiseert. Daarnaast is er elke eerste dinsdag van de maand een borrel in onze stamkroeg ‘Tante Truus’.

Trainingstijden
Je kan bij U.C. Face Off trainen op maandag tussen 20-23 uur en vrijdag tussen 17-19 uur. Kan je niet op de zaterdag wedstrijden spelen of wil je eerst beginnen met alleen trainen? Dan is het mogelijk om trainingslid te worden en op vrijdag mee te trainen.

Floorball proberen?
Wanneer je eerst wilt proberen of floorball iets voor je is, ben je van harte welkom bij de ACLO-cursus floorball op vrijdag van 16-17 uur. De cursus start elke vijf weken. Drie keer vrijblijvend meetrainen met U.C. Face Off behoort ook tot de mogelijkheden. Je hoeft alleen sportkleding mee te nemen, de rest hebben wij.

Dus kom gezellig sporten bij U.C. Face Off!

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.