Terug naar overzicht

Sport van de Week: Atletiek

Loop jij wel eens mee in de Batavierenrace of de Lauwersloop? Of loop je soms even een rondje om al dat bier eruit te zweten? Dan heb je al eens kennis gemaakt met atletiek. Maar atletiek is veel meer dan alleen hardlopen! Atletiek wordt wel ‘de moeder der sporten’ genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat. Benieuwd naar andere onderdelen zoals hordelopen, verspringen, hoogspringen, steeple? Kom dan eens kijken bij G.S.A.V. Vitalis !

G.S.A.V. Vitalis is een nog jonge studenten atletiekvereniging die in 1996 is opgericht op initiatief van Marco Glastra. Inmiddels heeft de vereniging al meer dan 160 leden en daarmee zijn we de grootste studentenatletiekvereniging van Nederland. Vitalis is dé atletiekvereniging waar atletiekbeoefening op (top)niveau wordt gecombineerd met gezelligheid! Afgelopen jaren heeft Vitalis alle belangrijke studentenwedstrijden wel een of meerdere keren gewonnen.

De atletiekbaan in het Stadspark is goed verzorgd en uitgerust met een mooi krachthonk. Deze baan en krachthonk delen we met de burgeratletiekvereniging Groningen Atletiek. Buiten de atletiekbaan ligt het mooie stadspark voor de duur- en crosstraining, maar vaak worden ook andere gebieden in en rond Groningen aangedaan.

Heb je nog nooit aan atletiek gedaan, lijkt het je leuk om eens actief te worden met een speer of loop je zo’n twee a drie maal per week steeds hetzelfde rondje door je buurt? Ook dan kun je prima bij Vitalis terecht. Je kunt bij ons kennismaken met alle takken van de atletiek, er zit zeker iets bij wat je leuk vindt! Voor beginners heeft Vitalis een speciale instroomgroep waar je de beginselen van het lopen en de technische onderdelen bijgebracht worden.

Vitalis biedt specifieke trainingen aan voor:

  • Sprinters (50m t/m 400m)
  • Middellange afstandslopers (800m t/m 5000m)
  • Lange afstandslopers (t/m marathon)
  • Technici (hordelopers, ver-, hinkstap-, hoog- en polsstokhoogspringers, kogelstoters en speer- en discuswerpers)

Je kan altijd vrijblijvend een keer komen trainen!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.