Terug naar overzicht

Sport van de Week Ultimate Frisbee!

Sport van de Week, elke week wordt er bij de ACLO een sport in het zonnetje gezet. Dit doen we door middel van foto’s, filmpjes, informatie en interessante weetjes.

De Sport van deze Week is: Ultimate Frisbee

De ACLO werkt samen met partnervereniging Gronical Dizziness. Je kunt daarom nu een cursus Ultimate Frisbee volgen in periode 4b! Schrijf je voor aanstaande vrijdag 22 mei in! http://www.aclosport.nl/actualiteiten/cursusinschrijving-periode-4b/

Daarnaast organiseert Gronical Dizziness binnenkort het toernooi the City League Groningen, lees meer hierover in het onderstaande persbericht:

City League Groningen
De Groninger Ultimate Frisbee-vereniging Gronical Dizziness organiseert in juni haar jaarlijkse City League. De City League is een beginnerstoernooi, uitgespreid over 3 maandagavonden, waarin teams van 5 spelers het tegen elkaar opnemen. De City League is een uitgelezen kans om kennis te maken met deze mooie teamsport!

Wat is Ultimate Frisbee?
Ultimate Frisbee is een uitdagende, spectaculaire teamsport, die door gemengde teams wordt gespeeld. De regels zijn eenvoudig: er wordt gescoord door de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Wie de schijf in handen heeft mag echter niet lopen. Zodra de frisbee wordt onderschept of de grond raakt, valt de tegenstander aan. Er is geen scheidsrechter, de spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het goede verloop van het spel. Ultimate heeft een aansprekend internationaal karakter, waar spirit en sportiviteit hand in hand gaan met intensief sporten. Wereldwijd kent de sport ongeveer 500.000 beoefenaars.

City League
De City League wordt tegelijkertijd in verschillende steden in Nederland georganiseerd en is opgezet met het doel om op een ontspannen manier kennis te maken met de sport. De doelgroep is daarbij heel divers: zowel jong als oud, student als stadjer kan deelnemen. De spelers leren de sport kennen door meteen een aantal wedstrijdjes te spelen. Er wordt 5-tegen-5 gespeeld, waarbij geen team meer dan 2 ervaren frisbeespelers mag bevatten.

Praktische informatie:
Dit toernooi zal plaatsvinden op de avonden van 8, 15 en 22 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur op het strand van de Hoornse Plas. Wilt u meedoen? Geef u (liefst van tevoren) op via www.cityleague.nl. De kosten bedragen 10 euro per deelnemer. Spelers kunnen zich individueel aanmelden of zelf een team samenstellen, bestaande uit minimaal 7 spelers.

Websites:
www.cityleague.nl
http://gronicaldizziness.nl/
www.frisbeesport.nl

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.