Terug naar overzicht

Actueel sportaanbod ACLO

Actueel sportaanbod ACLO

Op deze pagina kan je het actuele sportaanbod van de ACLO vinden.

Algemene richtlijnen:

Het is slechts toegestaan om je voor één sportactiviteit (bijvoorbeeld een groepsles-reeks of een cursus) op te geven. Sporten dient in vaste trainingsgroepen te gebeuren, en uitwisseling tussen deze groepen is niet toegestaan. Daarom kan een sporter dus niet onderdeel zijn van meerdere trainingsgroepen.

Daarnaast zijn de volgende regels van kracht:

Voor sporters tot en met 26 jaar geldt:

 • Jongeren tot en met 26 jaar mogen in vaste trainingsgroepen buiten sporten;
 • Tijdens de training hoeven de sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden, buiten de training om is dit wel verplicht.

Voor sporters vanaf 27 jaar of ouder geldt:

 • Sporters vanaf 27 jaar of ouder mogen weer in vaste trainingsgroepen buiten sporten met een maximum van 4 mensen per groep;
 • Sporters moeten onderling 1,5 meter afstand houden ook tijdens de sportactiviteit.

Als laatste, de volgende algemene maatregelen gelden nog steeds:

 • Sporten buiten een vaste trainingsgroep is alleen toegestaan op 1,5 meter afstand;
 • De sportkantines, kleedkamers en douches blijven gesloten;
 • Officiele wedstrijden en competities zijn niet toegestaan;
 • Publiek is niet toegestaan bij de sportactiviteiten;
 • Bij klachten die kunnen wijzen op corona, blijf thuis;
 • Kom kort voor aanvang van de sportactiviteit en verlaat de sportaccommodatie direct na afloop.

Groepslesreeksen

In de periode van 19 april tot en met 30 mei zullen er nieuwe groepslesreeksen gegeven worden. Een groepslesreeks houdt in dat je voor de gehele periode (6 weken) elke week op dezelfde dag en tijd dezelfde groepsles volgt in een vaste groep. Je kan je opgeven voor de eerste les in het rooster. Nadat de eerste les van start is gegaan, zullen de volgende lessen ook in het rooster gezet worden. Deze zullen dus later in My Schedule verschijnen wanneer je je hiervoor opgegeven hebt. Klik hier voor meer informatie.

Let op! De groepslesreeksen zijn alleen toegankelijk voor sporters t/m 26 jaar. De huidige groepslesreeksen zijn van start gegaan, hoogwaarschijnlijk is het vanaf 24 mei mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwe reeksen.

Online groepslessen

Er kunnen nog steeds online groepslessen gevolgd worden. Alle sporters met een geldige ACLO-kaart mogen hier onbeperkt aan deelnemen.

Cursussen

Cursusperiode 4A begint op 19 april en loopt tot en met 30 mei. De inschrijvingen hiervoor zijn open tot en met 11 april. Op donderdag 15 april openen de na-inschrijvingen. Het volledige cursusaanbod is te vinden op deze pagina. De inschrijvingen voor cursusperiode 4B openen, mits de huidige situatie niet veranderd, op maandag 10 mei.

Let op! De fysieke cursussen zijn alleen toegankelijk voor sporters t/m 26 jaar. Online cursussen zijn voor iedereen toegankelijk.

Fitness-reeksen

Voor de fitness geldt hetzelfde als voor de groepslessen: je kan je inschrijven op een vast tijdstip in de week en vervolgens kan je voor meerdere weken op dat moment gebruik maken van het fitnessmateriaal. Dit gebeurt buiten, op een kleine binnenplaats naast de reguliere fitnessruimte. In de fitnessruimte is een route aangegeven hoe je daar kan komen, en er zijn supervisors aanwezig om je te helpen waar nodig. De huidige fitness-reeksen zijn van start gegaan, hoogwaarschijnlijk is het vanaf 24 mei mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwe reeksen.

Let op! Sommige tijdsloten zijn speciaal gereserveerd voor SPR-leden (sport personeel Rijksuniversiteit en Hanze Hogeschool). Alleen fitnesskaarthouders mogen zich inschrijven voor de fitness tijdsloten, reguliere ACLO-kaarthouders kunnen zich hier dus niet voor aanmelden.

Vrij reserveren

De volgende accommodaties zijn geopend voor vrij reserveren. Vrij reserveren is toegestaan met maximaal 4 personen per baan/veld.

 • De padelbaan
 • De tennisbanen
 • De beachvolleybalvelden

Verenigingstrainingen

Studentensportverenigingen kunnen trainingen organiseren op de velden van het Sportcentrum. Sporters die lid zijn van een studentensportvereniging kunnen bij hun eigen vereniging navragen wat de mogelijkheden zijn.

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.