Terug naar overzicht

Sport van de Week: Speedminton!

Sport van de Week, elke week wordt er bij de ACLO een sport in het zonnetje gezet. Dit doen we door middel van foto’s, filmpjes, informatie en interessante weetjes.

De Sport van deze Week is: Speedminton

Maak kennis met Speedminton. Het is een fantastische (relatief) nieuwe racketsport waarbij het er allemaal veel sneller en spectaculairder aan toe gaat dan bij de gangbare racketsporten. Bij Speedminton gaat het onder andere om snelheid van de shuttle(speeder). Die kan na een mep wel 290 km/u behalen. Wie eenmaal Speedminton uitprobeert, raakt verknocht. Je kunt het overal en altijd spelen, zelfs in het donker!

Wat is speedminton?
Speedminton is een mix van verschillende racketsporten: tennis, badminton en squash. De speeder waarmee men slaat bij speedminton kan wel 290 km/u gaan. Deze sport is technisch vlot aan te leren omdat het makkelijker is om een slag te timen. Een ander leuk voordeel is dat het overal gespeeld kan worden, binnen buiten en op allerlei ondergronden. In tegenstelling tot badminton hebben speeders niet veel last van de wind.

Speedminton wordt gespeeld met een racket en speeder, waarbij het doel van het spel is de speeder bij de ander in het vak te slaan. Het vak is 5.5 meter lang en breed. De tussenruimte bedraagt 12.8 meter. Er wordt zonder een net gespeeld.

In periode 4a en 4b kun je je opgeven voor de cursus speedminton. Schrijf je dus snel in!

Bekijk voor een impressie het onderstaande filmpje!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.