Terug naar overzicht

Sport van de Week - Yoga

Ondanks dat yoga steeds populairder wordt, zijn er toch een aantal misverstanden over wat het nu precies is. Sommige mensen denken bij het woord yoga aan ‘op je hoofd staan’, ‘een soort gymnastiekoefeningen’, of ze denken dat yoga zweverig is. Maar yoga is allesbehalve dat. Sterker nog: het zorgt er juist voor dat je stevig met beide benen op de grond komt te staan. Via beweging en meditatie word je namelijk op een diep niveau met jezelf geconfronteerd: want yoga helpt je bewust te worden.

Yoga is toegankelijk voor jong en oud, dik en dun en stijf en soepel. Dit komt doordat de houdingen en ademhalingstechnieken op elk niveau en praktisch overal toepasbaar zijn.

De ACLO biedt yoga aan als een groepsles, hiervoor hoef je je niet in te schrijven. Kom dus vooral een keer langs!

Wist je dat?

  • Yoga helpt bij het kalmeren van lichaam en geest. Zelfs tijdens stressvolle momenten helpt yoga de ademhaling te controleren en de geest te concentreren.
  • Yoga je kan helpen met het normaliseren van het lichaamsgewicht. Zowel voor mensen die over- en ondergewicht hebben kunnen yoga oefeningen helpen om het streefgewicht te behalen. De principes van balans en matigen in fysieke activiteit en dieet bij yoga kan ook leiden tot een gezondere leefstijl.
  • Yoga verhoogt je weerstand. De houdingen en bewegingen zorgen voor een masserende werking voor de organen wat zorgt voor een goede bloed circulatie. Dit leidt tot een verhoging van je weerstand.

Aanbod bij de ACLO:

Groepsles
Dag Tijdstip
Maandag 8.15 – 9.15 uur
Donderdag 8.15 – 9.15 uur
Donderdag 16.00 – 17.00 uur
Vrijdag 15.00 – 16.00 uur
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.