Terug naar overzicht

Update COVID-19 & ACLO Sportcentrum #2

Beste sporter,

Tijdens de persconferentie van dinsdag 17/11/2020 heeft de overheid aangekondigd dat de maatregelen omtrent het coronavirus worden versoepelt. We zijn erg blij dat de nieuwe maatregelen meer ruimte bieden voor het sporten! 

Voor alle sportactiviteiten blijven de volgende maatregelen gelden: 

 • Sporten is alleen toegestaan op 1,5 meter afstand;
 • De sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten;  
 • Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan;
 • Reservering voor de sport activiteit is verplicht i.v.m. het maximale aantal sporters per ruimte;
 • Publiek is niet toegestaan bij de sportactiviteiten;
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in het ACLO Sportcentrum, ACLO Station en WAS. Tijdens het sporten is het niet verplicht om een mondkapje te dragen;
 • Kom alleen kort voor aanvang van de sportactiviteit en verlaat direct na afloop.

 

Daarnaast zullen vanaf 19 november de volgende maatregelen gelden: 

Groepslessen

De groepslessen kunnen binnen de bovenstaande kaders weer plaatsvinden. De eerdere maatregelen blijven van kracht: reservering is verplicht, materiaal wordt na gebruik gereinigd en lessen stoppen 10 minuten eerder voor schoonmaken en het verlaten van de ruimte. Er wordt extra aandacht gevraagd voor het houden aan de 1,5 meter afstand tijdens het klaarzetten en opruimen van sportmaterialen.

Cursussen

De start van cursusperiode 2A is één week uitgesteld naar 23 november. De cursusperiode zal wel gewoon eindigen op de geplande datum: 20 december. Dit betekent dat cursusperiode 2A maar uit 4 weken bestaat in plaats van 5.

De loting voor cursusperiode 2A is verplaatst naar 18 november. Deelnemers die worden ingeloot kunnen hun plek bevestigen tot en met 20 november. De na-inschrijving is dan geopend vanaf 21 november, waarna de cursusperiode van start zal gaan op 23 november.

Open uren

De volgende open uren zijn, met de 1,5 meter regel in acht nemend, mogelijk:

 • Turnen: spotten is niet mogelijk;
 • Zwemmen: kleedkamers zijn open om na afloop snel om te kleden op 1,5 meter, douchen is niet mogelijk;
 • Klimmen. 

Vrij reserveren

Alleen voor de individuele sporten waarbij de 1,5 meter afstand kan worden nageleefd, kunnen velden of zalen worden gereserveerd. Voor de volgende sporten zal vrij reservering mogelijk blijven:

 • Tennis (4 personen zijn toegestaan mits 1,5 meter afstand wordt bewaard)
 • Badminton (max. 2 personen)
 • Padel (4 personen zijn toegestaan mits 1,5 meter afstand wordt bewaard)
 • Tafeltennis (max. 2 personen)
 • Paaldansen (max. 4 personen per zaal)
 • Squash (max. 1 persoon)

Fitness

De fitnessruimte op het Sportcentrum en het Power Station zullen open blijven, het protocol hiervoor is ongewijzigd.

Zwembad gebruikers

De open uren in het zwembad mogen weer plaatsvinden. Sporters dienen de 1,5 meter afstand in acht te nemen in en uit het water. De kleedkamers zullen open zijn voor zwembad gebruikers om na afloop snel in om te kleden op 1,5 meter afstand, douchen is niet mogelijk. 

Verenigingsuren (trainingen) op het ACLO Sportcentrum & WAS

De ACLO heeft contact opgenomen met de verschillende verenigingsbesturen, zij zullen een beslissing maken wat betreft de invulling van de verenigingsuren binnen de nieuwe corona maatregelen. Neem contact op met het bestuur van de desbetreffende studentensportvereniging voor meer informatie.

Verenigingsuren (traininingen) buiten het ACLO Sportcentrum & WAS

De verenigingen die geen gebruik maken van de sportaccommodaties van het Sportcentrum zullen in overleg moeten gaan met de desbetreffende verhuurder van de sportaccommodatie over de invulling van de verenigingsuren. Uiteraard moeten ook tijdens deze trainingen de corona-richtlijnen in acht worden genomen. Neem contact op met het bestuur van de desbetreffende studentensportvereniging voor meer informatie.

 

Vragen / contact

Bij specifieke vragen naar aanleiding van dit bericht kan contact worden gezocht met cp@aclosport.nl. 

 

Houd de website in de gaten voor verdere updates. Daarnaast doen wij een vriendelijk, doch dringend verzoek op de verantwoordelijkheid van de sporter voor het naleven van de richtlijnen. Alleen op deze manier kan iedereen blijven genieten van het sportaanbod.

 

Met sportieve groet,

Het 75e Dagelijks Bestuur van de ACLO en Directie Sportcentrum

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.