Wadlopen

Cursus

Wad komt van het oudfriese ‘vade’ hetgeen natuurlijk afstamt van het latijnse ‘vadere’, doorwaden. De Waddenzee is een zee waarin je kunt rondlopen als het water maar laag genoeg staat. Wadlopen is dus een voettocht over de bodem van de Waddenzee in de uren voor en na laagwater. Daarbij kun je slikvelden (zwaar lopen), zandplaten en geulen tegen komen. Die geulen bepalen waar je langs kunt, want het contact met de bodem mag niet verloren gaan. Er zijn lichte en zware tochten. De tochtzwaarte wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid slik die er op de route ligt.

Voor natuurliefhebbers en buitensporters is wadlopen een bijzondere belevenis. Wanneer je er oog voor hebt zult je zien dat de Waddenzee bij laagwater meer is dan een bak modder, zand en water.

Waag het er eens op, ga met ons mee en geniet.

De cursus begint met een informatieavond in het sportcentrum. In 2019 zal deze informatieavond plaatsvinden op dinsdag 23 april van 19:30-21:30. Hoewel de tochten afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, zullen deze tochten waarschijnlijk plaatsvinden op:

Vrijdag 10 mei – avondzwerftocht Westernieland. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen. Het vertrek voor deze tocht zal zijn om 18:00 en rond 22:00 zul je weer terug zijn.
Zaterdag 1 juni – oversteek naar Schiermonnikoog. Dit is een pittige tocht voor de sportievere deelnemers. Het vertrek is rond 12:00 en rond 21:30 is de terugkomst.

Beide tochten vertrekken vanaf station Groningen Noord (buszijde).

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.