Terug naar overzicht

Sport van de Week Schaatsen

Nieuw bij de ACLO! Sport van de Week, vanaf nu wordt er elke week een sport in het zonnetje gezet. Dit doen we door middel van foto’s, filmpjes, informatie en interessante weetjes. De Sport van deze Week is:

Schaatsen!

Denk je aan een echte Nederlandse sport, dan denk je al gauw aan schaatsen. Collectieve gekte breekt uit als er natuurijs ligt en plots lijkt alle wereldproblematiek een stukje minder belangrijk. Veel interessanter is de kans, hoe gering ook, of er dit jaar misschien een Elfstedentocht verreden kan worden!

Als student in Groningen kun je bij G.S.S.V. Tjas je schaatstechniek op de lange baan aanscherpen. Dit geldt voor zowel de absolute beginner als de gevorderde schaatser. Voor slechts €38,- kun je het gehele schaatsseizoen tweemaal per week training volgen op de ijsbaan in Kardinge. Tijdens de trainingen, op zogenaamde Tjasuren, is de baan gereserveerd voor Tjas. Ingedeeld naar niveau wordt er door verschillende groepjes onder begeleiding van trainers gewerkt aan de schaatstechniek, die je tijdens clubwedstrijden op de proef kunt stellen. Voor meer informatie kijk je op www.tjas.nl.

Het is ook mogelijk om via de ACLO een cursus schaatsen te volgen, deze worden ook op de Tjasuren gegeven. Er is een mogelijkheid om schaatsen te huren (6 euro).

Of wil je gewoon eens kijken hoe het is? Bij Tjas mag 3x gratis meetrainen om te kijken of het je leuk lijkt. Kom dus gerust eens langs tijdens een van de Tjasuren.

Tijden: Dag Tijd
Tjasuur Maandag 17:00-18:00
Tjasuur Donderdag 17:45-18:45

Wist je dat:

  • De afgelopen winterspelen Nederland de meeste medailles ooit heeft gehaald, allemaal op het ijs (24 medailles; 23x langebaan, 1x shorttrack)?
  • Schaatsen een ontzettend technische sport is?
  • Vorig jaar 4 Tjassers meededen aan het NK?
  • De eerste Elfstedentocht in 1909 werd gereden en dat er tot op heden in totaal slechts 15 zijn geweest?

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.