• Actualiteiten
  • Genomineerden Bijzondere bijdrage studentensport 2017-2018

Genomineerden Bijzondere bijdrage studentensport 2017-2018

Skate4Air team Tjas

Negen Tjassers hebben afgelopen winter samen getraind voor de Elfstedentocht op de Weissensee. Hiernaast hebben zij in de aanloop naar de tocht met Skate4Air ruim 11.000 euro  ingezameld samen met de rest van de vereniging voor onderzoek naar behandeling van taaislijmziekte, door onder andere een 24-uurs spinning actie op de Vismarkt.  Voor de tocht der tochten zijn zij afgereisd naar de Weissensee in Oostenrijk. Alwaar de Hollandse schaatsharten collectief sneller kloppen. Tijd voor acclimatisatie was er niet, de tocht werd een dag vervroegd wegens de opkomst van slecht weer. ’s Morgens om 6 uur gingen de Tjassers van start. In de eerste donkere uren was het zaak om de talloze scheuren te mijden, maar met opkomen van de zon kon er heerlijk worden geschaatst en genoten. Na een aantal uren begon het te regenen en werd de ijskwaliteit in rap tempo minder. De ingewijden hebben het achteraf over “slush puppy ijs”, te vergelijken met “skeeleren op zand”. De pleziertocht sloeg om in afvalrace, met vele valpartijen. De streeftijden moesten worden opgegeven, doorbeunen en overleven was het devies. Het team wist elkaar te motiveren door kreten van Friese kroegbaas Jolke. Met bloed, zweet, tranen en talloze energierepen heeft elk teamlid van Skate4air Team Tjas geschaatst voor wat hij waard was. De schaatsdag gaat de boeken in als “de hel van ’18”, waarop slechts acht procent van de deelnemers de 200km hebben uitgereden. Vijf daarvan van het Skate4air Team Tjas. Deze warmhartige teamprestatie op een oer-Hollands evenement maken de leden van Skate4air Team Tjas tot helden van ’18 ;).

Fusie De Groene Uilen and Moestasj

Gevederde vrienden.

Groninger Studentenbasketballclub Groene Uilen bestaat al vanaf 1957 en GSVB Moestasj (de naam is een samentrekking van motivatie en enthousiasme..) kwam voort uit de resten van voormalig Vindicat sub vereniging Donar in 1976.

Het feit dat de groenheid van de Uilen verwijst naar bewust niet ontgroenen is de laatste jaren geen punt van wrijving meer. Moestasj heeft ergens onderweg de Pinguin gekozen als gevederde tegenhanger van de grote broer/zus en de vogels kunnen over het algemeen prima door een deur.

Er zijn zelfs gemengde kuikens uit de verbroedering voortgekomen maar echt samen een nest bouwen, waar al sinds eind vorige eeuw hardop aan werd gedacht, is er nooit van gekomen.

Uilen was druk bezig de topteams op het hoogste amateurniveau in de baan te houden en Moestasj ontwikkelde zich ondertussen tot een voorbeeldige broedplaats voor internationale integratie.

Ze waren druk bezig in hun eigen niche, allebei redelijk succesvol, er leek nooit een noodzaak voor een verdere toenadering.

Tot een paar seizoenen geleden, toen er opeens bij Moestasj een paar bestuurlijke ongelukjes achter elkaar – met als dieptepunt totale onbereikbaarheid van een deel van het bestuur- leidde tot flinke bestuurlijke en financiële problemen. Op dit dieptepunt werd een totaal internationaal bestuur gevormd dat de taak kreeg om het smeltende ijsvlot te redden. Niet alleen daarin is het geslaagd, met dankbare hulp van de Uilen, maar zelfs zagen de bestuurders kans het vastgelopen fusie proces weer snel vlot te trekken. Echt iets wat alle betrokkenen op hun CV kunnen bijschrijven.

Want daar staat nu een nieuwe, grotere en inmiddels al weer gegroeide vereniging: Groene Uilen Moestasj. Nog steeds niet weg te denken van het een na hoogste niveau, nog steeds een prettige landingsplaats voor internationals, nog steeds met team in groen en teams in zwart, nog altijd hevig in competitie met elkaar maar nu met éen efficiënter bestuur. Gevederde vrienden… en soms een beetje meer.

Marlon Connor

Marlon Connor is al jaren een begrip binnen de ACLO. Menig ACLO sporter komt naar de ACLO om een van de vele groepslesjes die door hem gegeven worden te volgen. Zijn motiverende lessen zorgen dat vele studenten gemotiveerd blijven om het maximale uit zichzelf te halen en er daarnaast plezier in houd om de lessen te volgen. Tevens heeft hij Labooca bedacht en zat hij in de finale van de Groningse ondernemers challenge met het Move together project. Dit project helpt mensen te bewegen met medische problemen en/of weinig budget. Genoeg redenen om op hem te stemmen dus!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.