Terug naar overzicht

Sport van de Week – American Football

American Football is een 5 weekse cursus bij de ACLO! Tijdens de cursus van 5 weken leer je als ‘rookie’ de basisprincipes van American Football (AF). Je leert hoe het is om de Quarterback te zijn en de ‘pigskin’, zoals de bal wordt genoemd, te gooien. Ook zul je de bal vangen als ‘Receiver’, ermee rennen als ‘Runningback’ en voelen hoe het is om je tegenstanders te tacklen als ‘Linebacker’. Zoals je ziet is American Football een sport met veel Amerikaanse termen en verschillende spelersposities. We proberen de complexe sport zo eenvoudig mogelijk te maken en je een introductie te geven in vijf weken. Voorkennis van AF of contactsporten is niet nodig. De club heeft voor je een helm en schouderpads te leen tijdens de cursus. Je hoeft enkel buitensportkleding mee te nemen.

Na afloop van de cursus kun je direct lid worden van Groningen Giants en meedoen aan de trainingen op Maandag en Woensdag van 20:00 – 22:00.) De Groningen Giants hebben zowel een tackle als een non-contact (flagteam), dus er is voor ieder wat wils!

Er wordt getrained op het American Football veld van  Sportpark Corpus den Hoorn (Laan Corpus Den Hoorn 100, 9728 Groningen).

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.