Terug naar overzicht

Sport v/d Week: Apenkooien op de ACLO!

Sport van de Week, elke week wordt er bij de ACLO een sport in het zonnetje gezet. Dit doen we door middel van foto’s, filmpjes, informatie en interessante weetjes.

De Sport van deze Week is: Studentenkampioenschap Apenkooien!

Apenkooien is een spel dat vaak bij gymnastiek op school gespeeld wordt, vooral tijdens de laatste gymles voor de vakantie. Daarom is er samen met de Groninger Studentenkrant bedacht om dit jaar voor alle studenten in Groningen dit ook te organiseren op de ACLO!

Apenkooi is hetzelfde als tikkertje, maar dan zonder de vloer te raken. Het zal plaatsvinden in zaal 4 op het ACLO Sportcentrum. Bij Apenkooien staat de zaal vol met kasten, bokken, banken, touwen, hoepels, etc. Het is de bedoeling om iedereen te tikken. Als je getikt bent moet je het veld uit. De moeilijkheid zit in het feit dat je de grond niet mag raken, en dat is ook meteen het leuke: door alle objecten kan je klimmen, rennen, springen, slingeren (je gedragen als een aap dus) zonder de grond te raken.

Doe jij mee aan het Apenkooi evenement van de ACLO? Kom dan aanstaande woensdag 24 juni van 16.00 – 18.00 uur je jeugd herbeleven in Zaal 4 op de ACLO. Lees hier meer en geef je op!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.