Terug naar overzicht

Update coronamaatregelen 03/11

Goedemiddag,

Er zijn sinds woensdag nieuwe maatregelen gecommuniceerd vanuit de overheid. In dit bericht wordt op een rijtje gezet wat het voor de sporters en verenigingen betekent:

 

Basisregels

De volgende basisregels blijven gelden:

  • Was vaak en goed je handen
  • Geef elkaar zoveel mogelijk de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand
  • Blijf thuis bij (milde) klachten en laat je direct testen door de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent!
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als ze gevaccineerd zijn
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes

Mondkapjesplicht  

In alle gebouwen van de RUG en de Hanze is het per 6 november voor iedereen verplicht een mondkapje te dragen bij verplaatsing door het gebouw. Het mondkapje mag af op de zitplaats.

Buitensport

Voor de buitensport gelden de regels rondom de QR-code check vooralsnog niet. Dit betekent dat de wedstrijden en trainingen voorlopig op de reguliere manier kunnen plaatsvinden, met natuurlijk het in acht nemen van de basisregels.

Binnensport 

Het besluit van de RUG en de Hanze dat er dit weekend in elk geval nog geen QR-code check als toegangscontrole hoeft plaats te vinden is verlengd tot vrijdag 12 november 18:00 uur. Dit geeft het Sportcentrum en de ACLO tijd om de zaken rondom de corona check goed in te richten. In de loop van volgende week volgt er meer informatie over de wijze waarop de checks gaan plaatsvinden.

Clubhuizen

De clubhuizen op RUG terrein worden gezien als onderwijslocatie. Dit betekent dat het verplicht is om een mondkapje te dragen bij verplaatsing door het gebouw. Als je zit, mag het mondkapje afgedaan worden. Indien er echter gebruik gemaakt wordt van het scannen van de QR-code bij binnenkomst, hoeft er tijdens verplaatsing geen mondkapje gedragen te worden. Verenigingen kunnen ook beslissen om een gedeelte van de dag of week te scannen en het andere gedeelte van de dag of week de mondkapjesplicht te handhaven.

Sportsbar 

Dezelfde regels als voor de clubhuizen gelden ook voor de Sportsbar. Indien zij de mondkapjesplicht niet kunnen handhaven, zal er overgegaan worden op het checken van de QR-codes.

Ondersteuning studenten bij toegangscontrole

De nieuwe regelgeving rondom het scannen van QR-codes op onderwijslocaties gaat in op vrijdagavond 12 november na 18:00 uur. Om alles in goede banen te kunnen laten leiden, is er vanuit de ACLO en het Sportcentrum de vraag of studenten hierbij willen ondersteunen. Het gaat om het scannen van QR-codes bij de ingang en gebeurt tegen een vergoeding. Wij vragen de verenigingsbesturen om binnen de vereniging te inventariseren of er mensen zijn die ons hierin willen ondersteunen. Leden en overige sporters kunnen zich opgeven via deze Google Forms! Zij komen dan in een pool terecht. Verdere informatie volgt snel.

Op 12 november wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het is dus afwachten of en wanneer er verdergaande maatregelen volgen. We zullen jullie goed op de hoogte houden en hopen natuurlijk dat de studentensport overeind blijft. Deels hebben we daar zelf invloed op door ons gezamenlijk te houden aan de geldende maatregelen.

 

Met vriendelijke groet,

Het 76ste Dagelijks Bestuur van de ACLO & Directie Sportcentrum

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.