Bouldering

Boulderen is de meest spectaculaire tak van het sportklimmen. Het is dan ook niet voor niets  dat het één van de nieuwe sporten is tijden de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Boulderen doe je op een wand van 3 tot 4,5 meter hoog. Je klimt zonder gebruik van een touw, onder je ligt een dikke mat zodat je zacht valt. De sfeervolle hal van Gropo Bouldergym in Groningen telt ongeveer 200 routes van makkelijk tot heel moeilijk die elke week worden vernieuwd, op die manier is er altijd iets nieuws en een uitdaging voor iedereen!

Boulderen is puzzelen met je lichaam. Hoe kom ik boven? Hoe bewaar ik mijn evenwicht? Waar ga ik langs? Omdat iedereen andere oplossingen kiest, leer je van elkaar en los je mogelijk samen de puzzel op. Bij het boulderen zie je dat mensen die elkaar anders nooit zouden tegenkomen, met elkaar in contact komen en gaan samenwerken. Dat maakt boulderen zo bijzonder. Je wordt fit, sterk en je evenwicht gaat met sprongen vooruit.

Speciaal voor de ACLO biedt Gropo Bouldergym een cursus aan onder begeleiding van een ervaren instructeur. Met 10 personen worden jullie in vijf lessen geïntroduceerd in het boulderen en wordt er gewerkt aan het veilig klimmen en verbeteren van de basistechnieken op de boulderwanden! Het is tevens een fantastische plek om na afloop onder het genot van een drankje en lekkere muziek nieuwe mensen te leren kennen in het dynamische Groningen.

Daarnaast kan je ook op de ACLO boulderen! De Groninger Studenten AlpenClub (GSAC) is een supergezellige sportvereniging die zich bezighoudt met verschillende bergsporten. De GSAC organiseert vele klimtrainingen, borrels en feesten. Ook voor klimmen, boulderen, alpineren en wintersport in het buitenland kun je bij ons terecht. Is dit wat voor jou? Kijk dan op onze website of kom langs bij de ACLO-klimwand!

 

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.