Paardrijden

Cursus

Tijdens de cursus paardrijden leer je in 5 lessen de beginselen van het paardrijden. Je zal leren hoe je je paard de goede richting op stuurt, hoe je zelfstandig in stap, draf en galop kunt rijden en voor de echte talenten zal er misschien de mogelijkheid zijn om een beginners-springles te volgen. Daarnaast zal je ook leren hoe je je paard zelfstandig klaar kan maken voor het rijden.

Deze cursus zal gegeven worden op Manege de Bongerd (Rijksstraatweg 132, Glimmen). De manege is bereikbaar met de bus (lijn 50, halte Rijksstraatweg 136), en uiteraard kan je er met de fiets of de auto ook gewoon komen.

Tijdens de les is het verplicht om een cap en handschoenen te dragen. Een cap is te lenen op de manege, handschoenen moet je zelf meenemen. Zorg dat dit geen dikke ski-handschoenen zijn, deze zijn namelijk niet geschikt! Zorg verder voor goede, stevige schoenen met een kleine hak en een goede broek zonder naden is vaak ook prettig. Schoenen zijn ook te leen op de manege.

G.S.P.V. Parafrid

G.S.P.V. Parafrid biedt paardrijlessen op beginners, halfgevorderd en gevorderd niveau, springlessen, buitenritten, een clubweekend en nog veel meer. Naast de wekelijkse lessen op een manege aan de rand van de stad zijn we een echte studentensportvereniging: dus ook op het gebied van borrels, stappen en andere gezellige activiteiten kom je bij ons niets te kort.

Ben jij geïnteresseerd in paardrijden? Dan kun je bij ons een proefles op de manege komen rijden. Als je nog nooit op een paard gezeten hebt worden allereerst de basisvaardigheden uitgelegd. Het is de bedoeling dat je niet alleen rijdt, maar ook zelf je paard poetst en zadelt (uiteraard met hulp) en na het rijden weer afzadelt en op stal zet. Je kan je voor deze proefles aanmelden via het contactformulier op de website van G.S.P.V. Parafrid.

Terug naar sporten

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.