Paardrijden

Cursus

G.S.P.V. Parafrid biedt niet standaard een cursus aan. Mocht Parafrid deze aan gaan bieden, zal dit tijdig te vinden zijn in het rooster van de ACLO.

Tijdens de vijf lessen durende cursus leer je de beginselen van het paardrijden. Je leert hoe je je paard stuurt, hoe je tempowisselingen maakt, maar ook hoe je je paard klaar maakt voor een les en hoe je een paard moet verzorgen na de les.

De cursus wordt gegeven bij Manege de Bongerd in Glimmen (20 minuten met het OV vanaf Groningen Hoofdstation). Tijdens de lessen is het verplicht om een cap, schoenen met een kleine hak en handschoenen te dragen. Een cap en schoenen kan je lenen op de manege, handschoenen dien je zelf mee te nemen. Denk erom dat deze niet te dik zijn (dus geen ski-handschoenen), want deze zijn niet geschikt.

G.S.P.V. Parafrid

G.S.P.V. Parafrid is dé studenten paardrijvereniging in Groningen. Wekelijks rijden zij dressuurlessen bij manege de Bongerd in Glimmen (ongeveer 20 minuten met het OV vanaf Groningen Hoofdstation). Dressuurlessen volgen is mogelijk op alle niveaus, of je nou een echte beginner bent of al jaren ervaring hebt. Daarnaast is het om de week ook mogelijk om een springles te rijden, mits je voldoende dressuurervaring hebt.

Naast de wekelijkse clublessen is het ook mogelijk om wedstrijdervaring op te doen. Regelmatig reizen ze het hele land door om in andere studentensteden te strijden tegen andere studentenruiters. Deze wedstrijden bevatten naast het sportieve aspect ook heel veel gezelligheid met altijd een groot themafeest.

Deze gezelligheid vind je niet alleen terug op deze wedstrijden, maar ook bij Parafrid zelf. Er worden vele activiteiten en borrels georganiseerd met als hoogtepunt het jaarlijkse clubweekend! Deze worden door de commissies van Parafrid georganiseerd waar je uiteraard ook deel van kan uitmaken.

Wil je nog meer te weten komen over Parafrid, neem dan een kijkje op de website van G.S.P.V. Parafrid. Hier vind je ook de contactgegevens om contact op te nemen voor een vrijblijvende proefles!

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.