Schaatsen

Cursus

Via de ACLO kan er een vijfweekse schaatscursus worden gevolgd op de ijsbaan van sportcentrum Kardinge. De cursus is bedoeld voor de beginnende schaatser. De groep wordt ingedeeld op basis van niveau en krijgt training van deskundige trainers. Tijdens de training staat de techniek van het schaatsen centraal.

Voor deze cursus zijn handschoenen verplicht en wordt het sterk aangeraden om iets op het hoofd te dragen, zoals een muts of een helm. Het is mogelijk om op eigen schaatsen deel te nemen of om schaatsen te huren bij de ijsbaan (tegen een vergoeding van €6,- per keer). Er kan alleen aan de cursus worden deelgenomen met langebaanschaatsen, dus niet met hockey- of kunstschaatsen

G.S.S.V. Tjas

Heeft het je altijd al leuk geleken om te leren schaatsen? Of kan je al schaatsen en wil je jouw schaatstechniek op de lange baan aanscherpen? Dan is Tjas wat voor jou! Zowel de absolute beginner als de gevorderde schaatser is bij Tjas aan het juiste adres. Onder begeleiding van enthousiaste trainers krijgen verschillende groepen (ingedeeld op niveau) training op de ijsbaan van sportcentrum Kardinge. Er wordt gewerkt aan de schaatstechniek die tijdens clubwedstrijden van Tjas op de proef gesteld kan worden. Voor de echte fanatiekelingen is er ook de mogelijkheid om hardrijder te worden. Deze schaatsers kunnen vier keer per week het ijs op en trainen gericht op wedstrijden. In de winter wordt naast de schaatstrainingen ook spinningles gegeven. In het zomerseizoen wordt er ook hard aan de conditie en techniek gewerkt tijdens de droog-/hardlooptraining, wielrentraining en skeelertraining. Daarnaast wordt het gehele jaar krachttraining aangeboden.

Naast het sportieve gedeelte kent Tjas een erg actief verenigingsleven. Er zijn wekelijkse borrels, om de week een etentje in onze stamkroeg, meer dan twintig commissies en twee disputen. Ook worden regelmatig activiteiten georganiseerd die zowel sportgerelateerd als niet sport gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld; barbecues, een fietsweekend in de Ardennen, themafeesten, de Diësweek, een schaatsvakantie naar Collalbo (Italië) en nog veel meer!

Een lidmaatschap bij Tjas kost maar €39 en voor €10 word je proeflid (van 1 september t/m 1 november). Nieuwsgierig geworden naar meer informatie? Neem een kijkje op onze website G.S.S.V. Tjas of stuur een mail naar info@tjas.nl.

Locaties

  • Kardinge
    Kardingeplein 1
    9735 AA Groningen
Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.