Schaatsen

Cursus

De schaatscursus wordt gegeven door G.S.S.V. Tjas en is bedoeld voor de beginnende schaatser. Hierbij staat de techniek van het schaatsen centraal.  Je wordt naar niveau in groepjes ingedeeld en je krijgt training van deskundige trainers. Je hebt voor deze cursus handschoenen (verplicht!) en eigen schaatsen nodig (tegen een vergoeding van €6,- per keer kun je ook schaatsen huren in het winkeltje bij de ijsbaan). Er kan alleen aan de cursus worden deelgenomen met langebaanschaatsen, dus niet met hockey- of kunstschaatsen.
Er wordt ook sterk aangeraden om iets op het hoofd te dragen, zoals een muts of een helm.

Let op! De cursus wordt gegeven op de overdekte ijsbaan in het Kardingecomplex.

G.S.S.V. Tjas

Als student in Groningen kun je bij G.S.S.V. Tjas je schaatstechniek op de lange baan aanscherpen. Dit geldt voor zowel de absolute beginner als de gevorderde schaatser. Ook is er de mogelijkheid om hardrijder te worden voor de echte fanatiekelingen. Dan mag je vier keer per week het ijs op onder begeleiding van ACLO-trainers. Tijdens de trainingen, op zogenaamde Tjasuren, is de baan gereserveerd voor Tjas. Ingedeeld naar niveau wordt er door verschillende groepjes onder begeleiding van trainers gewerkt aan de schaatstechniek, die je tijdens clubwedstrijden op de proef kunt stellen. Lijkt het je wat? Bij Tjas mag je 3x gratis meetrainen om te kijken of het je leuk lijkt. Naast de schaatstrainingen in de winter biedt Tjas ook:

  • Themafeesten
  • Borrels
  • Reizen
  • Ledenweekenden

Verder organiseert Tjas in de zomer tweewekelijkse droog-/hardlooptrainingen en wekelijkse fietstrainingen en en een aantal skeelerclinics. Daarnaast doen we natuurlijk met meerdere teams mee aan de Batavierenrace,  organiseren we een barbecue, sprintclinic en fietsweekend in de Ardennen.

Voor meer informatie kijk je op de website van G.S.S.V. Tjas.

Locaties

  • Kardinge
    Kardingeplein 1
    9735 AA Groningen
Terug naar sporten

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.