Trailrunning

Trailrunning

Trailrunning is een opkomende vorm van hardlopen waarbij er vooral buiten de gebaande paden en juist offroad gelopen wordt. Vooral mensen die het hardlopen op asfalt niet afwisselend genoeg vinden en meer plezier halen uit het lopen door een mooi gebied met veel afwisseling in de omgeving en de ondergrond. Ook survivalrunners doen hun loop trainingen vaker in de vorm van een trailrun, omdat de loop gedeelten tussen de hindernissen ook offroad is.

Tijdens de cursus zullen we op verschillende plekken rondom Groningen gaan lopen om kennis te maken met verschillende typen ondergrond (blubber en klei, mul zand, hoogteverschillen, etc..). Daarnaast proberen door te wisselen in locaties om de deelnemers te inspireren over de mogelijkheden rondom Groningen. Verschillende topics zullen aan bod komen zoals kleding en schoeisel, verschillende materialen, basis trainingsfysiologie en loopscholing. Het doel van de training is niet om de deelnemers zoveel mogelijk kilometers te laten lopen. De cursus zal bestaan uit clinics en geen trainingen. Er zal wel zoveel mogelijk gedifferentieerd worden in belasting tussen de verschillende deelnemers. Deelnemers moeten in staat zijn minimaal 2,5 kilometer achter elkaar hard te kunnen lopen op een rustig tempo. Er zal iedere les minimaal 5 km gelopen worden.
Les 1 donderdag 23 maart, verzamelen we op de survivalbaan van Hommes Survival & Outdoor aan de Bunders 2
Les 2 donderdag 30 maart Stadspark (Parkeerplaats NiHao)
Les 3 donderdag 6 april Kardinge (Parkeerplaats Kardingeheuvel)
Les 4 donderdag 13 april Kardinge (Parkeerplaats Kardingeheuvel)
Les 5 donderdag 20 april Survivalbaan Zernike
Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.